iltasyazilim
FD Üye
Ekler pasta nasıl yapılır resimli Ekler pasta tarifi
Malzemeler
1 Su bardağı un
100 gr margarin
1 su bardağı su
1 yemek yemek kaşığı silme şeker
bir parça tuz
3 4 adet yumurta
Kreması İçin;
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 dere bardağı un
Birbuçuk su bardağı süt
1 dere kaşığı vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek yemek kaşığı kakao
Üzeri İçin;
90 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı
Su ve yağı bir tencere ile ateşe koyun Şeker ve tuzu katın Kaynamaya başlayınca elenmiş unu pat diye içine katıp karıştırarak 5 10 dakika pişirin
Hamur ılık ayla gelince yumurtaları teker teker kırıp,yedirinHamur ne fazla katı,ne de umuşak olmalı;ele biraz yapışmalıdır
Hamuru geniş duy takılı krema torbasına doldurunAz yağlı fırın tepsisine uzun ya da yuvarlak biçimde sıkın ya da kaşıkla şekillendirin
Önceden ısıtılmış 180 derecede pembeleşene kadar pişirin30 dakika fırında pişen kekler beklesin
Kreması için:
Tencereye süt hariç öteki malzemeleri koyup karıştırınSıcak yada ılık olarak sütü azar azar katarak pişirinKrema soğuduktan sonra,hazırlanan ekler kekinin içine kreme torbası yardımıyla ya da enlemesine keserek kremayı doldurun
Bitter çikolatayı eritinBir çorba kaşığı süt ek edinParlaklık için margarin ekleyin ve üzerine dökün *
Malzemeler
1 Su bardağı un
100 gr margarin
1 su bardağı su
1 yemek yemek kaşığı silme şeker
bir parça tuz
3 4 adet yumurta
Kreması İçin;
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 dere bardağı un
Birbuçuk su bardağı süt
1 dere kaşığı vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek yemek kaşığı kakao
Üzeri İçin;
90 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı
Su ve yağı bir tencere ile ateşe koyun Şeker ve tuzu katın Kaynamaya başlayınca elenmiş unu pat diye içine katıp karıştırarak 5 10 dakika pişirin
Hamur ılık ayla gelince yumurtaları teker teker kırıp,yedirinHamur ne fazla katı,ne de umuşak olmalı;ele biraz yapışmalıdır
Hamuru geniş duy takılı krema torbasına doldurunAz yağlı fırın tepsisine uzun ya da yuvarlak biçimde sıkın ya da kaşıkla şekillendirin
Önceden ısıtılmış 180 derecede pembeleşene kadar pişirin30 dakika fırında pişen kekler beklesin
Kreması için:
Tencereye süt hariç öteki malzemeleri koyup karıştırınSıcak yada ılık olarak sütü azar azar katarak pişirinKrema soğuduktan sonra,hazırlanan ekler kekinin içine kreme torbası yardımıyla ya da enlemesine keserek kremayı doldurun
Bitter çikolatayı eritinBir çorba kaşığı süt ek edinParlaklık için margarin ekleyin ve üzerine dökün *