Ekler Pasta 1548685680 1548685680 eklerpasta5c4f11751431aeklerpasta5c4f11751431a http:imagesikigencomYemektarifiyemekresim545 Hamur için : 1 Su bardağı su 100 gr margarin 1 Su bardağı un 1 Çorba kaşığı tozşeker 1 Tutam tuz 34 Adet yumurta Kreması için : 2 Adet yumurta Yarım su barağı tozşeker 1 Akarsu bardağı un 15 Su bardağı süt 1 Çay kaşığı vanilya Limon kabuğu rendesi 1 Çorba kaşığı kakao Üzere : 100 gr bitter çikolata 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı süt Hazırlanışı id Su ve margarini bir tencereye alıp, ateşe koyun Şeker ve tuzu katın Kaynamaya başlayınca unu bir kerede ekleyip, karıştırarak 510 dakika pişirin ve ateşten alın Hamur ılınınca yumurtaları teker teker kırıp, yedirin Hamur ne fazla katı ne de artı yumuşak olmalı, ele azıcık yapışacak kıvamda olmalı Hamuru geniş kutup takılı krema torbasına doldurun Az yağlı fırın tepsisine uzun ya da yuvarlak biçimde sıkın yada kaşıkla şekillendirin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşinceye dek pişirin Fırını kapatın ve 3040 dakika kapağını açmadan hamuru dinlendirin Kreması için : Çelik bir tencereye süt hariç tüm malzemeleri koyup, karıştırın Sıcak yada ılık olarak sütü derece derece katıp, karıştırarak pişirin Altını kapattıktan daha sonra ara sıra karıştırarak soğutun Ekleri enlemesine keserek, üst kapağını çıkarıp, ayırın Hazırlanan ekler kekinin içine krema torbası yardımı ile bu kremayı doldurun ve ayırdığınız üst kapağı üzerine kapatın Bitter çikolatayı 1 çorba kaşığı sütle benmari usulü eritin(içi sıcak su batmış diğer bir kabın içine oturtarak ve eriyene değin sürekli karıştırarak) Parlaklık için margarini ekleyin ve pastaların üzerine dökün Üzerine hindistancevizi veya dövülmüş entep fıstığı serperek, servis yapın