iltasyazilim
FD Üye
Ekler Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN
*100 gram tereyağı
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
*1 su bardağı su
*1 paket vanilya
*1 su bardağı un
**3 adet yumurta
MUHALLEBİSİ İÇİN
*2 adet yumurtanın sarısı
*5 yemek kaşığı toz şeker
*2 5 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
**2 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 paket toz şanti
ÜZERİ İÇİN
*80 gr sütlü 80 gr bitter çikolata
*Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi
Ekler Tarifi Yapılışı Nefis yemek tarifinden herkese merhaba herkesin mutlaka bayılarak yediği ekler tarifini sizlerle paylaşacağım ölçüler tam ayarlandıktan sonra ortaya muazzam bir tat çıkıyor yeter ki aşkla yapın sevgiyle yapın ??
Sevgili arkadaşlar
1
*Önce muhallebimizi yapmaya geçelim
*Öncelikle yumurta sarısını ve şekeri mikserle iyice kıvam alana kadar çırpalım
*Merhem kıvamındaki yumurta karışımına nişastayı ekleyelim
*Sütü tencereye alıp altını açalım
*Isınan sütten yumurtalı karışıma kaşık yardımıyla biraz ekleyip kıvamını açalım
*Ardından bu açtığımız karışımı tenceredeki sütün üzerine boşaltıp karıştıralım vanilyayı ekleyelim ve sürekli karıştırıp kıvamını almasını sağlayalım
*Daha sonra altını kapatıp biraz dinlendikten sonra tereyağı üstüne ekleyip karıştırıp 1015 dk dinlenmeye bırakalım
*Soğuyan muhallebimize toz şanti ekleyip mikserle çırpalım ve hamuru hazırlamaya geçelim
*Hamur için un ve yumurta hariç gerekli malzemeleri tencereye alıp altını açalım
*Bu arada tereyağını isteyenler yarısını margarin yarısını tereyağı şeklinde kullanabilirler
*Tencerede eriyen malzemelerimize unu direk boşaltıp hemen karıştıralım un malzemeleri çekince bi kaç dk bu şekilde iyice karıştıralım ve altını kapatıp 5 dk soğutalım
*Ardından 3 adet yumurtayı beyazını sarısını ayırmadan direk hamura ekleyin ve mikserle iyice çırpın
*Güzel bir kıvam elde ettikten sonra sıkma pompasına hamurdan koyup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak ekler şeklini verelim ve 160° fırında kapağını hiç açmadan 35 dk pişirelim bu süre fırına göre değişebilir siz arada bazen fırının içini kontrol edin çok kızarmasına engel olun sert bir ekler olmasın pişen eklerimizi soğumaya alalım ve çikolatamızı benmari usulü eritelim
*Eklerimizi ortadan kesip arasına krema koyalım üst kapağı çikolataya bandırıp kremanın üzerine koyalım ve üstünü istediğini? şekilde süsleyebilirsiniz umarım güzel sonuçlar elde eder ağı? tadı ile yersiniz herkese mutlu günler dilerim ???
*100 gram tereyağı
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
*1 su bardağı su
*1 paket vanilya
*1 su bardağı un
**3 adet yumurta
MUHALLEBİSİ İÇİN
*2 adet yumurtanın sarısı
*5 yemek kaşığı toz şeker
*2 5 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
**2 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 paket toz şanti
ÜZERİ İÇİN
*80 gr sütlü 80 gr bitter çikolata
*Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi
Ekler Tarifi Yapılışı Nefis yemek tarifinden herkese merhaba herkesin mutlaka bayılarak yediği ekler tarifini sizlerle paylaşacağım ölçüler tam ayarlandıktan sonra ortaya muazzam bir tat çıkıyor yeter ki aşkla yapın sevgiyle yapın ??
Sevgili arkadaşlar
1
*Önce muhallebimizi yapmaya geçelim
*Öncelikle yumurta sarısını ve şekeri mikserle iyice kıvam alana kadar çırpalım
*Merhem kıvamındaki yumurta karışımına nişastayı ekleyelim
*Sütü tencereye alıp altını açalım
*Isınan sütten yumurtalı karışıma kaşık yardımıyla biraz ekleyip kıvamını açalım
*Ardından bu açtığımız karışımı tenceredeki sütün üzerine boşaltıp karıştıralım vanilyayı ekleyelim ve sürekli karıştırıp kıvamını almasını sağlayalım
*Daha sonra altını kapatıp biraz dinlendikten sonra tereyağı üstüne ekleyip karıştırıp 1015 dk dinlenmeye bırakalım
*Soğuyan muhallebimize toz şanti ekleyip mikserle çırpalım ve hamuru hazırlamaya geçelim
*Hamur için un ve yumurta hariç gerekli malzemeleri tencereye alıp altını açalım
*Bu arada tereyağını isteyenler yarısını margarin yarısını tereyağı şeklinde kullanabilirler
*Tencerede eriyen malzemelerimize unu direk boşaltıp hemen karıştıralım un malzemeleri çekince bi kaç dk bu şekilde iyice karıştıralım ve altını kapatıp 5 dk soğutalım
*Ardından 3 adet yumurtayı beyazını sarısını ayırmadan direk hamura ekleyin ve mikserle iyice çırpın
*Güzel bir kıvam elde ettikten sonra sıkma pompasına hamurdan koyup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak ekler şeklini verelim ve 160° fırında kapağını hiç açmadan 35 dk pişirelim bu süre fırına göre değişebilir siz arada bazen fırının içini kontrol edin çok kızarmasına engel olun sert bir ekler olmasın pişen eklerimizi soğumaya alalım ve çikolatamızı benmari usulü eritelim
*Eklerimizi ortadan kesip arasına krema koyalım üst kapağı çikolataya bandırıp kremanın üzerine koyalım ve üstünü istediğini? şekilde süsleyebilirsiniz umarım güzel sonuçlar elde eder ağı? tadı ile yersiniz herkese mutlu günler dilerim ???