iltasyazilim
FD Üye
Ekmek dolması tarifi malzemeler:
1 adet orta boy yuvarlak ekmek
250 gr yağsız kıyma
2 adet orta veya büyük baş soğan
34 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Ekmeğin Üzerine Sürmek İçin;
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Ekmek dolması tarifi hazırlanışı:
Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz
Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz
İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz
Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz
Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz
Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz
Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz
Büyükçe geniş bir tencerenin içine 78 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz
Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz
Servis tabağına alıp, yanında ayranla beraber servis yapıyoruz
1 adet orta boy yuvarlak ekmek
250 gr yağsız kıyma
2 adet orta veya büyük baş soğan
34 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Ekmeğin Üzerine Sürmek İçin;
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Ekmek dolması tarifi hazırlanışı:
Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz
Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz
İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz
Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz
Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz
Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz
Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz
Büyükçe geniş bir tencerenin içine 78 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz
Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz
Servis tabağına alıp, yanında ayranla beraber servis yapıyoruz