Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekmek İle İlgili Dini Hikayeler

Ekmek İle İlgili Dini Hikayeler
0
111

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Ekmekle İlgili Dini Hikayeler
Ekmekle İlgili Hikayeler
Ekmek Hikayeleri

İki Ekmek Eksik
Bir gun iki kişi, Rabiatul Adeviyye’yi ziyarete geldiler İkisi de actı “Yemeği helaldir diye iclerinden yemek yemek gecti O anda kapıya biri gelerek, Allah rızası icin bir şeyler istedi Rabia hazretleri evdeki iki ekmeğini buna verdi Gelen sevinerek gitti Bir saat kadar sonra bir kişi kucağında bir yığın ekmekle geldi Rabia hazretleri ekmekleri saydı On sekiz ekmek vardı Dedi ki:

Ekmekler yirmi olsa gerektir

Ekmeği getiren, ikisini saklamıştı Cıkarıp iki ekmeği de verdi Oradakiler hayretle sordular

Bu ne sırdır? Biz senin ekmeğini yemeye gelmiştik Onumuze koyacağın ekmekleri kapıya gelene verdin Ardından ekmek geldi Eksik olduğunu soyledin

Cevabında şoyle buyurdu:

Siz ikiniz gelince karnınızın ac olduğunu anladım Onunuze koyacağım o iki ekmeği kapıya gelene verdim Allahu tealadan bu ekmeklerin misafirlerin karnını doyuramayacağını, bunun icin bir yerine on vermesini istedim Cunku Allahu teala Kur’anı kerimde (En’am sUresi 160 ayeti kerimesinde) bire on vereceğini bildiriyor Ben O’nun bu vadine guvendim İki ekmek yerine yirmi ekmek geleceğini bildiğim icin de ekmeklerin noksan olduğunu soyledim

Similar threads

Bir gün iki kişi, Râbiatül Adeviyye'yi ziyârete geldiler ikisi de açtı Yemeği helâldirdiye içlerinden yemek yemek geçti O anda kapıya biri gelerek, Allah rızâsı için bir şeyler istedi Râbia hazretleri evdeki iki ekmeğini buna verdi Gelen sevinerek gitti Bir saat kadar sonra bir kişi kucağında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
ramazan ile ilgili hikayeler ramazan ve oruc hikayeleri, ramazanla ilgili hikayeler, ramazan hikayeleri, ramazan ayı ve oruc ile ilgili hikayeler imagesramazanayiileilgilihikayeler5ad2adb9dd098 Cehennem Korkusu ve Sıcak Gunde Oruc Haccac ve adamları Mekke ile Medine arasında yolculuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Dini Hikayeler Dini Hikayeler Kısa İflas Ve Mutluluk unlerden bir gun Atalay isminde bir adam vardı Atalayın once kucuk ve şirin bir bakkal dukkanı vardı O zamanlar Atalay gayet dinine sadık, namazında niyazında olan, zekatını zamanında veren, 2 universiteli cocuğa bile burs veren bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Ekmek israfını anlatan bir kac şiir Goruyormusunuz kardeşler Ac insanlar ekmek bulamıyorlar Senin israf ettiğin ekmeğe Muhtactır onlar Dun cope attığın ekmeği Bir Fakire verseydin, Bugun o da sende mutlu olacaktın, Cunku israftan kurtulacaktın Siyabend Adlığ Ekmek İsrafı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
ramazan ile ilgili hikayeler ramazan ve oruç hikayeleri, ramazanla ilgili hikayeler, ramazan hikayeleri, ramazan ayı ve oruç ile ilgili hikayeler Cehennem Korkusu ve Sıcak Günde Oruç Haccac ve adamları Mekke ile Medine arasında yolculuk yaparken bir suyun başında ara verme verdiler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,496Konular
981,654Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt