Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekmek Kadayıfı (Çakma)

Ekmek Kadayıfı (Çakma)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ekmek Kadayıfı (Çakma) Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*12 çay bardağı sıcağa yakın su
*1, 5 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Şerbeti İçin:


*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su

Kreması İçin:


*1 paket krem şanti tozu
*1 su bardağı soğuk süt
*12 paket labne peyniri (100150 gr) (ben labne olmadığı için kullanmadım)

Ekmek Kadayıfı (Çakma) Tarifi Yapılışı İlk olarak padişah yastığı tatlısının şerbetini hazırlayın Bir tencere içine 2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su koyup, şeker eriyene kadar karıştırın Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha kaynatın Ardından ocaktan alıp, oda ısısında soğumaya bırakın

Diğer yandan pandispanya keki için; derin bir kaba yumurtaları beyazını ayırıyoruz sarısının kaçmamasına dikkat edelim bir çimdik tuz ile kar gibi olana kadar çırpın çevirince düşmeyecek kıvama gelsin
Diğer taraftan da yumurta sarısını, şekeri iyice çırpın yarım çay bardağı sıcak suyu (kaynar olmasın) ekleyin Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın
Karıştırdığımız yumurta beyazını kaşık yardımıyla ekleyin dikkat edin sönmesin
Krem santiyi de hazırlayıp dolaba soğumaya bırakın
Kekin ılıyınca ortadan kesip tabanı Şerbeti gezdirin, üstünü kesin 8 parçaya şerbeti dökün krem şantiyi de alt tabana sürüp parçaları yerleştirin ve süsleyin
 
858,497Konular
982,082Mesajlar
30,057Kullanıcılar
BulentuludagSon üye
Üst Alt