iltasyazilim
FD Üye
Ekmek Kadayıfı (Hazırını Aratmayan Çok Hafif Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı sıcak su
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1, 5 çay bardağı un
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı kaynamış su
Arasına;
*Toz krem santi
*1 su bardağı süt
Ekmek Kadayıfı (Hazırını Aratmayan Çok Hafif Tatlı) Tarifi Yapılışı Oldukça pratik ve hafif bir tatlı Yedikçe yiyesiniz gelecek Hazırlarını aratmayacak tarifimize başlıyorum
Öncelikle şerbetimizden başlıyoruz
Şekeri kuru ve çelik bir tavaya alıp kısık ateşte erimesini bekliyoruz Altını çok açarsanız acımsı bir tat alır Hafif eridiği vakit ara ara karıştırıp her tarafının erimesini sağlayalım İyice eriyince üzerine kaynar suyu yavaşça döküp, karıştıralım Bu aşamada şeker sertleşecektir bu sizi korkutmasın Tamamı eriyecektir 5 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
Geçelim hamuruna;
3 yumurtayı sıcak suyla iyice köpürtelim Şekeri içine yavaş yavaş döküp çırpmaya devam edelim Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir Kısık ayarda çırpalım
Yağlı kağıt serili borcam veya kalıba dökelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım Hamurumuz pişerken süt ve krem santimizi çırpalım Dolaba kaldıralım Pişen keki soğuduktan sonra iple arasını keselim Yağılı kağıdı çıkaralım Yarısını pişirdiğimiz kalıba koyup üzerine şerbetin yarısını döküyoruz
Arasına krem santimizi sürelim Diğer yarı keki de şerbetleyip krem santinin üzerine kapatıyoruz Dolapta en az 2 saat dinlendikten sonra servis ediniz Üzerini ister kaymak ister dondurma ile süsleyebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Selametle kalın mutlu kalın
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı sıcak su
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1, 5 çay bardağı un
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı kaynamış su
Arasına;
*Toz krem santi
*1 su bardağı süt
Ekmek Kadayıfı (Hazırını Aratmayan Çok Hafif Tatlı) Tarifi Yapılışı Oldukça pratik ve hafif bir tatlı Yedikçe yiyesiniz gelecek Hazırlarını aratmayacak tarifimize başlıyorum
Öncelikle şerbetimizden başlıyoruz
Şekeri kuru ve çelik bir tavaya alıp kısık ateşte erimesini bekliyoruz Altını çok açarsanız acımsı bir tat alır Hafif eridiği vakit ara ara karıştırıp her tarafının erimesini sağlayalım İyice eriyince üzerine kaynar suyu yavaşça döküp, karıştıralım Bu aşamada şeker sertleşecektir bu sizi korkutmasın Tamamı eriyecektir 5 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
Geçelim hamuruna;
3 yumurtayı sıcak suyla iyice köpürtelim Şekeri içine yavaş yavaş döküp çırpmaya devam edelim Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir Kısık ayarda çırpalım
Yağlı kağıt serili borcam veya kalıba dökelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım Hamurumuz pişerken süt ve krem santimizi çırpalım Dolaba kaldıralım Pişen keki soğuduktan sonra iple arasını keselim Yağılı kağıdı çıkaralım Yarısını pişirdiğimiz kalıba koyup üzerine şerbetin yarısını döküyoruz
Arasına krem santimizi sürelim Diğer yarı keki de şerbetleyip krem santinin üzerine kapatıyoruz Dolapta en az 2 saat dinlendikten sonra servis ediniz Üzerini ister kaymak ister dondurma ile süsleyebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Selametle kalın mutlu kalın