Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekmek Kadayıfı Tadında Etimek Tatlısı

Ekmek Kadayıfı Tadında Etimek Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ekmek Kadayıfı Tadında Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket etimek Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Muhallebi;
1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilin 1 çay bardağı kadar hindistan cevizi Süslemek için ceviz Ekmek Kadayıfı Tadında Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

Öncelikle etimekleri genişçe bir borcam tepsisine dizin Şerbeti yapmak için tencereye önce 2 yemek kaşığı şeker koyup iyice eritin, sonra suyunu ve kalan şekerini ilave edip karıştırarak bütün şekerin erimesini sağlayın
Şerbet kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve tepsiye dizili olan etimeklerin üzerine kepçe yardımıyla dökün Sıra muhallebisini hazırlamaya geldi
Muhallebiyi hazırlamak için önce tüm kuru malzemeleri tencereye koyun ve karıştırın Sonra sütünü yavaş yavaş ekleyin ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın
Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra etimeklerin üzerine döküp oda sıcaklığına gelmesi için kenarda bekletin
Oda sıcaklığına gelen tatlının üzerine komple hindistan cevizi serpin Dilimlerin üzerine gelecek şekilde 1 adet cevizle süsleyin 23 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz
Püf Noktası: Muhallebinin içine lezzet vermesi için damla sakızı da ekleyebilirsiniz


 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,343Kullanıcılar
Kara123Son üye
Üst Alt