iltasyazilim
FD Üye
Ekmek Kadayıfı Tadında Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket etimek Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Muhallebi;
1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilin 1 çay bardağı kadar hindistan cevizi Süslemek için ceviz Ekmek Kadayıfı Tadında Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle etimekleri genişçe bir borcam tepsisine dizin Şerbeti yapmak için tencereye önce 2 yemek kaşığı şeker koyup iyice eritin, sonra suyunu ve kalan şekerini ilave edip karıştırarak bütün şekerin erimesini sağlayın
Şerbet kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve tepsiye dizili olan etimeklerin üzerine kepçe yardımıyla dökün Sıra muhallebisini hazırlamaya geldi
Muhallebiyi hazırlamak için önce tüm kuru malzemeleri tencereye koyun ve karıştırın Sonra sütünü yavaş yavaş ekleyin ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın
Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra etimeklerin üzerine döküp oda sıcaklığına gelmesi için kenarda bekletin
Oda sıcaklığına gelen tatlının üzerine komple hindistan cevizi serpin Dilimlerin üzerine gelecek şekilde 1 adet cevizle süsleyin 23 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz
Püf Noktası: Muhallebinin içine lezzet vermesi için damla sakızı da ekleyebilirsiniz
1 paket etimek Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Muhallebi;
1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilin 1 çay bardağı kadar hindistan cevizi Süslemek için ceviz Ekmek Kadayıfı Tadında Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle etimekleri genişçe bir borcam tepsisine dizin Şerbeti yapmak için tencereye önce 2 yemek kaşığı şeker koyup iyice eritin, sonra suyunu ve kalan şekerini ilave edip karıştırarak bütün şekerin erimesini sağlayın
Şerbet kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve tepsiye dizili olan etimeklerin üzerine kepçe yardımıyla dökün Sıra muhallebisini hazırlamaya geldi
Muhallebiyi hazırlamak için önce tüm kuru malzemeleri tencereye koyun ve karıştırın Sonra sütünü yavaş yavaş ekleyin ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın
Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra etimeklerin üzerine döküp oda sıcaklığına gelmesi için kenarda bekletin
Oda sıcaklığına gelen tatlının üzerine komple hindistan cevizi serpin Dilimlerin üzerine gelecek şekilde 1 adet cevizle süsleyin 23 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz
Püf Noktası: Muhallebinin içine lezzet vermesi için damla sakızı da ekleyebilirsiniz