iltasyazilim
FD Üye
Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket ekmek kadayıfı
*1 250 gram şeker
*1 500 gram su
*3 4 damla limon suyu
Üzeri için;
*Kaymak
Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı Tatlıyı yapacağımız tepsinin içine temiz bir bez serip üzerine ekmek kadayıfını koyup ıslatıyoruz 1 bardak kadar suyla 10 dk bekledikten sonra üzerine bir bez daha örterek hafif hafif bastırarak fazla suyunu aldırıyoruz Bekleme süresinde şerbeti hazırlıyoruz 1 bardak şekeri biraz karamelleştiriyoruz Sonra kalan şeker suyu koyup 3 4 dk kaynatıp sıcak olarak kadayıfı üzerine dönüyoruz Tatlının tam ortasına yanmaması için bıçakla çarpı işareti gibi kesiyoruz Üzerini tepsiyle örtü ocağa alıyoruz 3 – 4 dk pişince kapağı kaldırıp arada tepsiyi çevirerek kenarında ki şerbeti kaşıkla alıp orta tarafa doğru dökerek pişiriyoruz kenarında az şerbet kalasıya kadar bu işlem devam ediyor Soğuyunca üzerine kaymakla servis yapıyoruz Afiyet olsun
*Yarım paket ekmek kadayıfı
*1 250 gram şeker
*1 500 gram su
*3 4 damla limon suyu
Üzeri için;
*Kaymak
Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı Tatlıyı yapacağımız tepsinin içine temiz bir bez serip üzerine ekmek kadayıfını koyup ıslatıyoruz 1 bardak kadar suyla 10 dk bekledikten sonra üzerine bir bez daha örterek hafif hafif bastırarak fazla suyunu aldırıyoruz Bekleme süresinde şerbeti hazırlıyoruz 1 bardak şekeri biraz karamelleştiriyoruz Sonra kalan şeker suyu koyup 3 4 dk kaynatıp sıcak olarak kadayıfı üzerine dönüyoruz Tatlının tam ortasına yanmaması için bıçakla çarpı işareti gibi kesiyoruz Üzerini tepsiyle örtü ocağa alıyoruz 3 – 4 dk pişince kapağı kaldırıp arada tepsiyi çevirerek kenarında ki şerbeti kaşıkla alıp orta tarafa doğru dökerek pişiriyoruz kenarında az şerbet kalasıya kadar bu işlem devam ediyor Soğuyunca üzerine kaymakla servis yapıyoruz Afiyet olsun