iltasyazilim
FD Üye
Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr ekmek kadayıfı
*5 su bardağı şeker
*8 su bardağı su
*Yarım limon
*1 tutam nar çiçeği kurusu (hoş koku için)
*Kaymak
Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı Öncelikle ekmek kadayıfını ondan daha geniş yuvarlak bir tepsiye koyalım Sonra şerbeti için su ve şekeri tencerede karıştırıp limonuda ekleyip kaynatalım
Ekmek kadayıfının olduğu tepsiyi en büyük ocağa alıp kısık ateşte ılık şerbetini kadayıfın üzerine yavaş yavaş kepçeyle dökelim Kadayıf tüm şerbeti çekip tepsiyi kaplayana kadar bu işleme devam edelim ve ocağın altını kapatalım Soğuduktan sonra borcama alıp kaymakla servis edebilirsiniz Afiyet olsun İyi bayramlar
*300 gr ekmek kadayıfı
*5 su bardağı şeker
*8 su bardağı su
*Yarım limon
*1 tutam nar çiçeği kurusu (hoş koku için)
*Kaymak
Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı Öncelikle ekmek kadayıfını ondan daha geniş yuvarlak bir tepsiye koyalım Sonra şerbeti için su ve şekeri tencerede karıştırıp limonuda ekleyip kaynatalım
Ekmek kadayıfının olduğu tepsiyi en büyük ocağa alıp kısık ateşte ılık şerbetini kadayıfın üzerine yavaş yavaş kepçeyle dökelim Kadayıf tüm şerbeti çekip tepsiyi kaplayana kadar bu işleme devam edelim ve ocağın altını kapatalım Soğuduktan sonra borcama alıp kaymakla servis edebilirsiniz Afiyet olsun İyi bayramlar