iltasyazilim
FD Üye
Ekmek kadayıfının hamuru ve keki nasıl yapılır
Malzemeler
25 gr tereyag, kup kesilmis halde
100 gr sut
10 gram kuru maya
25 gram pudra sekeri
250 gr un
1,5 yumurta sarisi
bir parça tuz
Yapılışı
Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin sonra unun yarisini ekleyip yogurun, uzerine bir kumaş orterek 15 dk değin mayalanmasini bekleyin
Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin Birincil hazirladiginiz hamuru ekleyerek havalandirarak yogurunArdindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, her yerde yogurun
Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin Hamuru kaliba yerlestirip asgari 1 saat mayalandirin
Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin
Soguduktan sonradan kalipdan cikarin ve uygulamak icin 24 saat bekletin *
Malzemeler
25 gr tereyag, kup kesilmis halde
100 gr sut
10 gram kuru maya
25 gram pudra sekeri
250 gr un
1,5 yumurta sarisi
bir parça tuz
Yapılışı
Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin sonra unun yarisini ekleyip yogurun, uzerine bir kumaş orterek 15 dk değin mayalanmasini bekleyin
Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin Birincil hazirladiginiz hamuru ekleyerek havalandirarak yogurunArdindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, her yerde yogurun
Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin Hamuru kaliba yerlestirip asgari 1 saat mayalandirin
Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin
Soguduktan sonradan kalipdan cikarin ve uygulamak icin 24 saat bekletin *