iltasyazilim
FD Üye
Ekmek Kırıntısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 kahve fincanı şeker şeker
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 su bardağı ekmek içi
*3 yemek kaşığı kırılmış ceviz
*3 yemek kaşığı *Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Kreması;
*12 litre *(2, 5 su bardağı) süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 kahve fincanı un
*1 kahve fincanı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti;
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 dilim limon
Üzerine;
*Hindistan cevizi
*Pasta şekeri
Ekmek Kırıntısı Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlayalım
1 su bardağı şeker ısınan tencerede karamelize edilir
2 su bardağı su eklenip 12 damla limon ile 15 dk kadar kaynamaya bırakılır
2 yumurta çırpılır şeker ekleyip çırpmaya devam edilir
Hindistan cevizi, sıvı yağ, *kurutulmuş ekmek içi (galeta unu), vanilya, kırılmış ceviz ve kabartma tozu sırası ile eklenip karıştırılır
Yağlı kağıt serilmiş borcama veya *kelepçeli kalıba dökülür
180°fırında 3035 dakika pişirilir
Bu arada kremasını hazırlayalım
2, 5 bardak süte un ve nişasta eklenip karıştırılır
Şeker ve vanilya ilave edip muhallebi kıvamına getirilir
Biraz ılındıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip mikserle çırpın
Pişen kek hamuru 2 dk beklendikten sonra sıcakken soğuk şerbetin önce yarısı onu çekince şerbetin kalan yarısı da dökülür
Hazırlamış olduğumuz krema üzerine sürülür
Buzdolabında 23 saat bekletilir
Hindistan cevizi ve pasta şekerleri ile süsleyerek servis edilir
Afiyet olsun
*2 adet yumurta
*1 kahve fincanı şeker şeker
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 su bardağı ekmek içi
*3 yemek kaşığı kırılmış ceviz
*3 yemek kaşığı *Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Kreması;
*12 litre *(2, 5 su bardağı) süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 kahve fincanı un
*1 kahve fincanı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti;
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 dilim limon
Üzerine;
*Hindistan cevizi
*Pasta şekeri
Ekmek Kırıntısı Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlayalım
1 su bardağı şeker ısınan tencerede karamelize edilir
2 su bardağı su eklenip 12 damla limon ile 15 dk kadar kaynamaya bırakılır
2 yumurta çırpılır şeker ekleyip çırpmaya devam edilir
Hindistan cevizi, sıvı yağ, *kurutulmuş ekmek içi (galeta unu), vanilya, kırılmış ceviz ve kabartma tozu sırası ile eklenip karıştırılır
Yağlı kağıt serilmiş borcama veya *kelepçeli kalıba dökülür
180°fırında 3035 dakika pişirilir
Bu arada kremasını hazırlayalım
2, 5 bardak süte un ve nişasta eklenip karıştırılır
Şeker ve vanilya ilave edip muhallebi kıvamına getirilir
Biraz ılındıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip mikserle çırpın
Pişen kek hamuru 2 dk beklendikten sonra sıcakken soğuk şerbetin önce yarısı onu çekince şerbetin kalan yarısı da dökülür
Hazırlamış olduğumuz krema üzerine sürülür
Buzdolabında 23 saat bekletilir
Hindistan cevizi ve pasta şekerleri ile süsleyerek servis edilir
Afiyet olsun