Ekmek Kızartma Makinesini Kim icat etti
Ekmek Kızartma Makinesi Mucidi Kimdir?
Ekmek Kızartma Makinesi ilk kez 1909′da New Yorkta General Electric firması tarafından satışa cıkarıldı Mika cubuklar altına sarılan cıplak bakır tellerden elektrik gecirilince, teller akkor haline geliyor ve mika cubukların uzerindeki ekmek dilimlerinin bir yuzleri kızarıyordu Dilimler elleters yuz ediliyor ve sonra da ikinci yuzleri kızartılıyordu Ekmek diliminin iki yuzunu birden kızarttıktan sonra dışarı fırlatan ilk kızartma makineleri ise, 1927 yılında, Minnesota eyaletinin Sti!lwater kentinden teknisyen Charles Strite tarafından gercekleştirildi Zemberekli bir zaman ayarlama aygıtı, cift yonlu ısı veren kızartma makinesinin icindeki ekmek dilimini, belirli bir sure sonra dışarı fırlatıyor ve ısıtıcıya gelen elektrik akımını da kesiyordu 1930 yılında zemberek sistemi yerine termostat takılarak aygıt daha da geliştirildi Ekmeğin yuzey ısısından etkilenen termostat, belirli bir ısıya ulaşıldığında elektrik akımını kesiyor ve boylece dilimlerin doğal lezzeti de korunmuş oluyordu
alıntı
Ekmek Kızartma Makinesi Mucidi Kimdir?
Ekmek Kızartma Makinesi ilk kez 1909′da New Yorkta General Electric firması tarafından satışa cıkarıldı Mika cubuklar altına sarılan cıplak bakır tellerden elektrik gecirilince, teller akkor haline geliyor ve mika cubukların uzerindeki ekmek dilimlerinin bir yuzleri kızarıyordu Dilimler elleters yuz ediliyor ve sonra da ikinci yuzleri kızartılıyordu Ekmek diliminin iki yuzunu birden kızarttıktan sonra dışarı fırlatan ilk kızartma makineleri ise, 1927 yılında, Minnesota eyaletinin Sti!lwater kentinden teknisyen Charles Strite tarafından gercekleştirildi Zemberekli bir zaman ayarlama aygıtı, cift yonlu ısı veren kızartma makinesinin icindeki ekmek dilimini, belirli bir sure sonra dışarı fırlatıyor ve ısıtıcıya gelen elektrik akımını da kesiyordu 1930 yılında zemberek sistemi yerine termostat takılarak aygıt daha da geliştirildi Ekmeğin yuzey ısısından etkilenen termostat, belirli bir ısıya ulaşıldığında elektrik akımını kesiyor ve boylece dilimlerin doğal lezzeti de korunmuş oluyordu
alıntı