Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekmek Makinası Olmayanlara

Ekmek Makinası Olmayanlara

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ekmek Makinası Olmayanlara Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram tam buğday unu veya çok tahıllı un yada çavdar unuyla da yapabilirsiniz ben hepsiyle denedim
*1 adet yumurta
*1 paket kuru maya
*Yaklaşık 300 ml su

Üzeri için

*1 tatlı kaşığı pekmez
*Yarım çay bardağı su
*Haşhaş tohumu ve ay çekirdeği içi

Ekmek Makinası Olmayanlara Tarifi Yapılışı Daha önce bu tarifi ekmek makinasında yaparak göstermiştim Bu kezde makinası olmayanlar içinde evde ekmek yapmanın zor olmadığını göstermek için bu tarifi sizinle paylaşmak istiyorum Üstelik hiç tuz şeker vs yok tamda diyet yapanlar için sağlıklı ekmekler*Unun ortasını havuz gibi açın oda sıcaklığındaki yumurtayı ılık suyu ve mayayı ekleyip yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin eğer katı olursa biraz daha su takviyesi yapabilirsiniz üzerini hafif unlayarak sıcak bir ortamda yaklaşık 2 saat mayalandirin ne kadar uzun mayalanırsa ekmeğiniz o kadar pofuduk olur Mayalandıktan sonra hamur cıvık olursa elinize çok hafif un alarak hamura somun ekmek görünümü verip üzerine pekmez karışımını sürüp kesikler atın ve haşhaş tohumu ve çekirdekle süsleyin*Ekmeğinizi fırına atıp daha sonra fırını çalıştırın Bunun nedeni fırın yavaş yavaş ısınmaya başlayınca ekmeğinizin mayalanma süresi devam edecektir ve pişerken müthiş kabaracaktır 150 derecede ağır ağır yaklaşık 1 saate yakın pişirin Fırından çıktıktan sonra bir beze sarıp soğumaya bırakın Daha sonra dilimleyin ve günlük yiyebileceğiniz miktarlarda buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın Ben 2’şerli dilim olarak 5 günlük yapıyorum Kahvaltıdan 1 saat önce buzluktan çıkarın fırından çıkardığınız gibi yumuşacık ve taptaze oluyorlar Afiyet olsun

858,496Konular
982,172Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt