Ekmek sepetinde eylül salatası Malzemeler: 1 dairesel köy ekmeği 150 gr haşlanmış taze börülce 3 haşlanmış patates 2 domates 1 salatalık 1 kıvırcık salata 2 taze soğan 1 sarı dolmalık biber 1 kırmızı dolmalık biber 1 yeşil dolmalık biber 1 demet ufak turp 23 kırmızı lahana yaprağı 4 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı limon suyu Tuzlu Hazırlanışı: * Patatesleri soyup küp küp doğrayın Börülceleri 23 cm?lik parçalar halinde belirli Salatalığı soyup halka halka dilimleyin Domatesleri ve turpları dilimleyin Taze soğanları temizleyip halka halka doğrayın Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit şerit doğrayın Salata yapraklarını yıkayıp iri olanları ayırın ve kalanları ince şeritler halinde doğrayın Hepsini bir kapta harmanlayın * Ekmeğin üstteki kısmını kapak şeklinde kesip içini çıkarın Kırmızı lahana ve ayırdığınız salata yapraklarıyla ekmeğin içini kaplayıp hazırladığınız karışımı doldurun id * Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın Sarımsakları soyup ezin ve sosa ek edip karıştırın Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın