iltasyazilim
FD Üye
Yeni ekmek yapma makinesi aldınız ama bir türlü istediğiniz sonuca ulaşamadınız Bu çok doğal çünkü ilk birkaç denemenizde kıvamını tutturmak çok güç…Her ne kadar makinenin ölçü kabı ve kullanma kılavuzu olsa da ekmek bir türlü olmaz Hatta makinenin bozuk ya da geri iade edilmesini düşünenler bile olur… ( mesela bizim gibi )Yoğun denemelerimize rağmen pofuduk ekmek yapmayı keşfedebildik )Hatta bazen poğaça hamurunu bile makinede yapıyoruz Makinede ekmeğin iyi kabarması için suyun sıcaklığı farketmiyor… Ancak Helal Sertifikalı un kullanılıyor Ekmeklere katılan sistein*maddesinden dolayı ekmeği kendinizin yapmasını tavsiye ederim…Malzeme ekleme aşamalarını adım adım resimleyip yazdım umarım faydalı olurEkmekler ziyan olmaz…
MALZEMELER
*1 su bardağı su
*3 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı instant maya ( tepeleme )
*1 tatlı kaşığı şeker ( tepeleme )
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ekmek Yapma Tarifi ( Makinede ) Yapılışı Makinenizin çift haznesinin birincisine öncelikle 1 su bardağı su dökülür(suyun oda ısısında olması yeterli )Sırayla 1 su bardağı un, tuz, 2 su bardağı un dökerek ortasını açılırMaya dökülür, üzerine şekeri ilave edilir( özellikle toz maya olmalı ve buzdolabında muhafaza edilmeli )İkinci hazneye de aynı ölçü uygulanırMakine standart ayarın 1 Programında kurulurHamur yoğrulduktan sonra şekil alınca sıvı yağ dökülürMakinenin sinyalinde ;keten tohumu, haşhaş, veya ceviz ekleyerek ekmeğinizin lezzetini arttırabilirsiniz
İşlem bu kadar *Afiyet şifa olsun…
MALZEMELER
*1 su bardağı su
*3 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı instant maya ( tepeleme )
*1 tatlı kaşığı şeker ( tepeleme )
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ekmek Yapma Tarifi ( Makinede ) Yapılışı Makinenizin çift haznesinin birincisine öncelikle 1 su bardağı su dökülür(suyun oda ısısında olması yeterli )Sırayla 1 su bardağı un, tuz, 2 su bardağı un dökerek ortasını açılırMaya dökülür, üzerine şekeri ilave edilir( özellikle toz maya olmalı ve buzdolabında muhafaza edilmeli )İkinci hazneye de aynı ölçü uygulanırMakine standart ayarın 1 Programında kurulurHamur yoğrulduktan sonra şekil alınca sıvı yağ dökülürMakinenin sinyalinde ;keten tohumu, haşhaş, veya ceviz ekleyerek ekmeğinizin lezzetini arttırabilirsiniz
İşlem bu kadar *Afiyet şifa olsun…