iltasyazilim
FD Üye
Ekmekcik Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram un
*(100 gramını tam buğday unu da kullanabilirsiniz)
*Yarım paket yaş maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*330 ml ılık su
Ekmekcik Tarifi Yapılışı Ilık suda maya ve şeker iyice eritilir Un ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır Yağ ve mayalı su una ilave edilir 510 dakika kadar yoğurulur Hafif yapışkan bir hamur elde ediyoruz Elimize yapışmaması için ellerimizi yağlayalım ve hamuru bir masaya alalım ve biraz yoğuralım, rulo haline getirelim ve bezelere bölelim Mandalina büyüklüğünde olabilir yada daha büyük de yapabilirsiniz Bezelerinizi avuç içinde yuvarlayın una bulayın ve tepsiye dizin Üstü kapalı 20 dakika mayalanmaya bırakın ve önceden ısınmış fırında 200220 derecede alt üst ayarda 20 dakika pişirin Fırın içine bir bardak su da koyarsanız iyi olur
Afiyet olsun
*500 gram un
*(100 gramını tam buğday unu da kullanabilirsiniz)
*Yarım paket yaş maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*330 ml ılık su
Ekmekcik Tarifi Yapılışı Ilık suda maya ve şeker iyice eritilir Un ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır Yağ ve mayalı su una ilave edilir 510 dakika kadar yoğurulur Hafif yapışkan bir hamur elde ediyoruz Elimize yapışmaması için ellerimizi yağlayalım ve hamuru bir masaya alalım ve biraz yoğuralım, rulo haline getirelim ve bezelere bölelim Mandalina büyüklüğünde olabilir yada daha büyük de yapabilirsiniz Bezelerinizi avuç içinde yuvarlayın una bulayın ve tepsiye dizin Üstü kapalı 20 dakika mayalanmaya bırakın ve önceden ısınmış fırında 200220 derecede alt üst ayarda 20 dakika pişirin Fırın içine bir bardak su da koyarsanız iyi olur
Afiyet olsun