iltasyazilim
FD Üye
Ekmekcikler ve Biberiyeli Baguette Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo un (6 büyük çay bardağı)
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağından fazla sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*12 yemek kaşığı tuz
*1 paket yaş maya (2 paket kuru maya da olabilir)
Ekmek için:
*1 diş sarımsak
*1 çay kaşığı biberiye (bende kurusu vardı, taze de güzel oluyor)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ekmekcikler ve Biberiyeli Baguette Tarifi Yapılışı Iık su da şeker ve maya eritilir 510 dakika bekletilir*Un mayalı suyun üstüne elenir*Sıvı yağ, tuz, süt de eklendikten sonra güzelce yoğurulur (gerekirse un ekleyin) Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor Hamuru sıkı şekilde sarın ve sıcak bir yerde 1 saat bekletin*Hamur mayalandıktan sonra, biraz yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezeler alınır Elinizle yuvarlayın ve tepsiye dizin İstediğiniz kadar yapabilirsiniz isterseniz içine peynir de koyabilirsiniz
Biberiyeli sarmısaklı baguette için sarımsak soyulur ve çok ufak doğranır Biberiye eğer tazeyse yıkayıp, kurulayın ve ince ince doğrayın Bir kasenin içine sarımsağı, biberiyeyi ve zeytinyağı karıştırılır Hamurdan istediğiniz kadar kopartın (baguettin büyüklüğüne siz karar verin Baguette yapmak istemiyorsanız, ekmekçiklere de harcı katabilirsiniz)
Kopardığınız hamurun üstüne yoğurarak harcı katın Elinizle istediğiniz formu verin ve tepsiye alın*Ekmekçiklerin üstünü bıçakla çarpı şeklinde kesin*Baguettin üstü düz kesilir Üstüne stretch folyo çekin ve temiz bir bezle kapatın Zamanınz varsa 1 saat bekletin Dinlendikten sonra ekmeklerin üstüne su sürün ve biraz un eleyin Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 30 pişirin Fırının tabanına bir kase su koyun*Afiyet olsun
*1 kilo un (6 büyük çay bardağı)
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağından fazla sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*12 yemek kaşığı tuz
*1 paket yaş maya (2 paket kuru maya da olabilir)
Ekmek için:
*1 diş sarımsak
*1 çay kaşığı biberiye (bende kurusu vardı, taze de güzel oluyor)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ekmekcikler ve Biberiyeli Baguette Tarifi Yapılışı Iık su da şeker ve maya eritilir 510 dakika bekletilir*Un mayalı suyun üstüne elenir*Sıvı yağ, tuz, süt de eklendikten sonra güzelce yoğurulur (gerekirse un ekleyin) Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor Hamuru sıkı şekilde sarın ve sıcak bir yerde 1 saat bekletin*Hamur mayalandıktan sonra, biraz yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezeler alınır Elinizle yuvarlayın ve tepsiye dizin İstediğiniz kadar yapabilirsiniz isterseniz içine peynir de koyabilirsiniz
Biberiyeli sarmısaklı baguette için sarımsak soyulur ve çok ufak doğranır Biberiye eğer tazeyse yıkayıp, kurulayın ve ince ince doğrayın Bir kasenin içine sarımsağı, biberiyeyi ve zeytinyağı karıştırılır Hamurdan istediğiniz kadar kopartın (baguettin büyüklüğüne siz karar verin Baguette yapmak istemiyorsanız, ekmekçiklere de harcı katabilirsiniz)
Kopardığınız hamurun üstüne yoğurarak harcı katın Elinizle istediğiniz formu verin ve tepsiye alın*Ekmekçiklerin üstünü bıçakla çarpı şeklinde kesin*Baguettin üstü düz kesilir Üstüne stretch folyo çekin ve temiz bir bezle kapatın Zamanınz varsa 1 saat bekletin Dinlendikten sonra ekmeklerin üstüne su sürün ve biraz un eleyin Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 30 pişirin Fırının tabanına bir kase su koyun*Afiyet olsun