Ekmekli şeftali tatlısı (10 şahsiyet) MALZEMELER 2 Şeftali 1 Paket Etimek 1 Su Bardağı Şeftali Suyu 1 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Toz Şeker Muhallebi için: 4 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşiğı Un 2 Çorba Kaşığı Nişasta 2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi 12 Su Bardağı Toz Şeker 1 Yumurta Sarısı 1 Paket Vanilya Sos için: 3 Şeftali 2 Yemek Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri 1 Paket Vanilya 1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç) id HAZIRLANIŞI Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın Etimekleri sırça bir tepsiye dizin Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya dek pişirin Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ek edip karıştırın Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın Sosu düzenlemek için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin Soğuduktan sonra likör ilave edin Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın