iltasyazilim
FD Üye
12 hazır kızartılmış tuzsuz ekmek dilimleri
2 su bardağı su
15 su bardağı toz şeker
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
15 g tereyağı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
Mevsim meyveleri
File Antep fıstığı
File badem
Ekmekli tatlı hazırlanışı
Su ve şekeri tencerede kaynatın Kaynadıktan 56 dakika sonra ocağı kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın Kenarları yüksek olan kare veya dikdörtgen bir cam kaba tuzsuz ekmek dilimlerini dizin
Şerbeti ekmeklerin her tarafını ıslatacak kadar dökün Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştırın Karışım koyulaşana ve un kokusu gidene kadar pişirin Vanilya ve tereyağını ekleyip 23 dakika daha pişirin
Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin ve ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde dökün Soğuduktan sonra üzerini küçük kesilmiş mevsim meyveleri, badem ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın
2 su bardağı su
15 su bardağı toz şeker
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
15 g tereyağı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
Mevsim meyveleri
File Antep fıstığı
File badem
Ekmekli tatlı hazırlanışı
Su ve şekeri tencerede kaynatın Kaynadıktan 56 dakika sonra ocağı kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın Kenarları yüksek olan kare veya dikdörtgen bir cam kaba tuzsuz ekmek dilimlerini dizin
Şerbeti ekmeklerin her tarafını ıslatacak kadar dökün Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştırın Karışım koyulaşana ve un kokusu gidene kadar pişirin Vanilya ve tereyağını ekleyip 23 dakika daha pişirin
Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin ve ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde dökün Soğuduktan sonra üzerini küçük kesilmiş mevsim meyveleri, badem ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın