iltasyazilim
FD Üye
Ekmeyim Evimde Yaptım Mis Gibi Tarifi İçin Malzemeler
*500 g un
*30 g maya yaşmaya yada bir paket kuru maya
*300400 ml ılık su
*12 (yarım) tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı zeytin yağı
*12 (yarım) çorba kaşığı sirke
*Arzuya göre baharatlar veya kekik pulbiber atıla bilinir
Ekmeyim Evimde Yaptım Mis Gibi Tarifi Yapılışı
1
*Taze maya ve suyu şekeri ilave edip, maya eriyene kadar kaşıkla çırpıyoruz ve 10 dk bekletiyoruz
*Daha sonra unumuzu tuzu zeytin yağını ve sirkeyi ölçülerine göre ekleyerek hepsini güzelce yoğuruyoruz, 20 dk üzerini kapatarak mayalanmasını bekletiyoruz
*Çalışma tezgahımıza biraz un serperek mayalanmış hamurumuzu alıp, ekmek şekli verip, önceden 250 derecede ısıtılmış kapaklı borcamı fırından çıkararak içine ekmeğimizi yerleştirerek üzerine ince uzun bıçakla keserek üzerine un serpiyoruz ve elimizlen su serperek iki defa tekrarlıyor
*Borcamın üzerine kapağı kapatarak ısıtılmış 230 derece orta fırına borcam içinde ekmeğimizi pişirmeye bırakıyoruz
*4045 dk ve ortaya böyle mis gibi taze ev yapımı ekmeğimiz Afiyet olsun canlar
*500 g un
*30 g maya yaşmaya yada bir paket kuru maya
*300400 ml ılık su
*12 (yarım) tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı zeytin yağı
*12 (yarım) çorba kaşığı sirke
*Arzuya göre baharatlar veya kekik pulbiber atıla bilinir
Ekmeyim Evimde Yaptım Mis Gibi Tarifi Yapılışı
1
*Taze maya ve suyu şekeri ilave edip, maya eriyene kadar kaşıkla çırpıyoruz ve 10 dk bekletiyoruz
*Daha sonra unumuzu tuzu zeytin yağını ve sirkeyi ölçülerine göre ekleyerek hepsini güzelce yoğuruyoruz, 20 dk üzerini kapatarak mayalanmasını bekletiyoruz
*Çalışma tezgahımıza biraz un serperek mayalanmış hamurumuzu alıp, ekmek şekli verip, önceden 250 derecede ısıtılmış kapaklı borcamı fırından çıkararak içine ekmeğimizi yerleştirerek üzerine ince uzun bıçakla keserek üzerine un serpiyoruz ve elimizlen su serperek iki defa tekrarlıyor
*Borcamın üzerine kapağı kapatarak ısıtılmış 230 derece orta fırına borcam içinde ekmeğimizi pişirmeye bırakıyoruz
*4045 dk ve ortaya böyle mis gibi taze ev yapımı ekmeğimiz Afiyet olsun canlar