Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekonomi Nedir?

Ekonomi Nedir?
0
162

voldemort

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
83
Ekonominin farklı tanımları vardır. Farklı kişiler tarafından farklı şekillerde yapılmıştır. Ekonomi bir insan etkinliğidir. Ekonomi, üretim, tüketim, dağıtım, ithalat ve ihracattan oluşur ve insanların ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan her türlü faaliyeti içerir. Ekonomi bir bilim dalına girmektedir ve sistemden oluşmaktadır. Sistem bölgedeki iş gücünü, sermayeyi ve doğal kaynakları içerir. Üretim, ticaret ile dağıtımda rol alan ekonomik kuruluşlarını içerir. Bölgedeki mal ile hizmetlerin tüketimi de yer alır.

Ekonominin Ana Faktörleri

Ekonomi, birkaç ana faktörün birleşmesiyle oluşur. Bu ana faktörlere ise teknolojik evrim, tarih ve sosyal organizasyon, doğal kaynaklar, gelir, ekoloji ve coğrafya gibi faktörler girebilir. Meslek grupları, kuruluşlar ve ekonomik faaliyetler ekonomiye katkıda bulunabilirler. Tüketim, tasarruf ve yatırımlar ekonominin çekirdek öğeleri arasına girmektedir. Çekirdek öğeler ise pazarın dengesini belirler.

858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt