Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Ekonomik Darbe Girişimi' davası başladı: Bankacılık acz içindeyse kötü yönetimin sonucudur

'Ekonomik Darbe Girişimi' davası başladı: Bankacılık acz içindeyse kötü yönetimin sonucudur
0
50

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
%2DEkonomik%2DDarbe%2DGirisimi%2Ddavasi%2Dbasladi%2DBankacilik%2Dacz%2Dicindeyse%2Dkotu%2Dyonetimin%2Dsonucudur%2D225310%2Ejpg

Davada sanık olarak Bloomberg çalışanları gazeteciler Kerim Karakaya ile Fercan Yalınkılıç’ın yanı sıra iktisatçı yazar Mustafa Sönmez, gazeteciler Sedef Kabaş ve Merdan Yanardağ’ın da ortalarında bulunduğu 36 kişi daha yargılanıyor.

?"Ekonomik Darbe Teşebbüsü Soruşturması" olarak isimlendirilen dava münasebetinde, Karakaya ve Yalınkılıç'ın 10 Ağustos 2018 tarihli bir haberinde Türkiye'nin "bankacılık ve finans sisteminin acz içinde olduğu izlenimi vermeye çalışan gerçeğe muhalif ve gayeli sözlere yer verdiği” sav ediliyor.

Merdan Yanardağ: Dava açılacaksa BDDK ile SPK hakkında açılmalı

Gazeteci Merdan Yanardağ: BDDK işine baksın. Ben gazeteci olarak misyonumu yapıyorum. Bir de Ekonomik Darbe Teşebbüsüyle suçlanıyoruz. FETÖ ile bağlanmış. Ben FETÖ'cü çeteyle uğraş ettiğimden Ergenekon'a eklendik. Bu davanın emeliyle ekonomiyi batıran asıl sorumluları gizlemektir. Ekonomik krizin nedenlerini gizleme gayretinde olan BDDK ve SPK hakkında cürüm duyurusunda bulunuyorum. Bu komik, gayriciddi davanın derhal düşürülmesini talep ediyorum.

İktisatçı muharrir Mustafa Sönmez: Bu, BDDK ve SPK’nin alet edildiği siyasi bir davadır. Bu politik davada Twitter mecrası ve muhalifler susturulmaya çalışılıyor. 30 yıldır yaptığım üzere tabir özgürlüğü hakkımı kullanmaya devam edeceğim. BDDK ve SPK hakkında hata duyurusunda bulunuyorum. Bu iddianame bir hukuk ayıbıdır. Bu dava ekonomik değil, politik bir davadır.

Gazeteci Sedef Kabaş: 25 yıllık medya ve habercilik deneyimine sahibim. 2018 Ağustos ayında Türkiye’de önemli bir kriz yaşanmıştır. Bu cins gelişmeler nerede olursa olsun haber kıymeti taşır. İddianamedeki tweetler yeni ve gerçek bilgilere dayanmaktadır. Piyasayı etkileyecek bir konumum bulunmamaktadır. Tweetlerde yatırım tavsiyesi ve yönlendirme bulunmamaktadır. Gazeteci ve yurttaş olarak aktüel mevzulara ait tenkitlerimi lisana getirdim. Tenkitlerim söz özgürlüğü kapsamındadır. Beraatimi talep ediyorum.

Sedef Kabaş'ın avukatı Sevgi Kalan da yapılanın 'bir tüzel kusur ve adil yargılanma hakkının ihlâli' olduğunu savunarak, 'suçun ögeleri oluşmaması' sebebiyle müvekkilinin derhal beraatini talep etti.

"Bankacılık acz içindeyse berbat idarenin sonucudur, tweetlerle yol açılan bir sorun olamaz"

Duruşmada tabir veren Sönmez, dün de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda dava açılmadan evvel tabirlerinin bile alınmadığını belirterek, “Şikayetçi BDDK, davacı SPK. Latife değil dünyaca bilinen Bloomberg muhabirine ne ve bize dava açtılar. Bankacılığın problemleri olduğunu şahsen dün BDDK açıkladı; 166 milyar TL batık kredi olduğunu söz etti. Bankacılık acz içindeyse makûs idarenin sonucudur. Gazetecilerin, toplumsal medya kullanıcılarının haberleri ve twitleriyle yol açtıkları bir sorun olamaz. Yargıyı fuzuli işgal işte” yorumunda bulundu.

"BDDK cürüm duyurusunda bulundu, SPK davacı oldu; neden mi, 'kriz var' dediğimiz için"

Duruşma salonunda bulunan Sedef Kabaş da Mustafa Sönmez ile bir fotoğraflarını paylaşarak, “Üstad Merdan Yanardağ, Orhan Aydın üzere gazetecilerin de ortalarında bulunduğu 40’a yakın düşünür, gazeteci, müellif hakkında BDDK kabahat duyurusunda bulundu, SPK davacı oldu! Neden mi? “Kriz var” dediğimiz için…” dedi.

858,496Konular
981,796Mesajlar
29,861Kullanıcılar
RyZeSon üye
Üst Alt