Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekonomist Mahfi Eğilmez: 'Eğitim Sistemi Mutsuz Olan İnsanların Sayısını Artıyor'

Ekonomist Mahfi Eğilmez: 'Eğitim Sistemi Mutsuz Olan İnsanların Sayısını Artıyor'
0
31

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-267b38bb6bf49a8ca2d237a5b37d8a9c7fef3b2a.jpg

Ekonomist Mahfi Eğilmez, meslek sahibi insanların yetiştirilmesi için üniversite değil meslek okullarının açılması gerektiğini belirterek eğitim sisteminin mutsuz insanlar yetiştirdiğini belirtti.

Üniversite mezunları mutsuz

Eski Hazine Müsteşarı, ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye'de üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamadığı için mutsuz insan sayısının giderek arttığını belirtti.

Karşılığını göremeyen insanlar mutsuz oluyor

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Eğilmez, 'Eğer topluma gerekli olan elektrikçi, kaynakçı, tamirci, tezgahtar ise o zaman üniversite değil meslek okulu açmak gerekir. Üniversite bitirdiği için kendini mühendis, iktisatçı, işletmeci sanan ve bunun karşılığını göremediği için mutsuz olan insanların sayısı giderek artıyor' ifadesini kullandı.