Ekrem İmamoğlu’na tehdit içerikli e-posta gönderen Tuna Görgünoğlu’nun sözü ortaya çıktı. Görgünoğlu’nun tabirinde, CHP’de üyeliği bulunduğunu, 2018’de de milletvekili aday adayı olduğunu itiraf etti. Görgünoğlu, tıpkı vakitte parti bünyesinde sandık vazifelisi olarak da çalıştığını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun e-posta adresine 27 Mart'ta “Senin kanını akıtır sana içiririm! Umarım ne kadar önemli olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim bireye evvelden haber veririm” yazılı ileti gönderen Tuna Görgünoğlu, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
“PİŞMAN DEĞİLİM”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kuşkulu savcılık sorgusunun akabinde nöbetçi sulh ceza hakimliğine tutuklanması talebiyle sevk edildi.
Hakimlik sorgusunda İBB Lideri Ekrem İmamoğlu'nun e-posta adresine tehdit içeren yazıyı kendisinin gönderdiğini kabul eden kuşkulu Tuna Görgünoğlu, “İlgili mailleri ben gönderdim. Rastgele bir pişmanlığım yoktur” dedi.
“KAÇMA KUŞKUSU VAR”
Hakimlik, kuşkulu Tuna G'yi “tehdit” hatasından tutukladı.
Kararda, “Şüphelinin alınan savunmalarında ilgili mailleri kendisine ilişkin olan e-posta hesabından müştekinin e-posta hesabına attığını ve hiçbir pişmanlığının olmadığını belirtir tabir içerikleri, şüphelinin kayıtlı adresinde yapılan tüm aramalara karşın bulunamayışı ve hakkında çıkarılan yakalama kararına istinaden tabirinin alınabilmiş olması nedeniyle kaçma kuşkusu olduğu” belirtilerek tutuklanmasına hükmedildi.
TABİRİ ORTAYA ÇIKTI
Tuna Görgünoğlu sözünde, Atatürkçü Niyet Derneği faaliyetlerine katıldığını, 2018 yılında ise memurluktan istifa ettikten sonra CHP Genel Merkezi'ne giderek partiye üye olduğunu söyledi.
CHP'NİN SANDIK VAZİFELİSİ
2018 yılında tekrar CHP'den milletvekili aday aday müracaatında bulunduğu kaydeden kuşkulu aday yapılmadığını belirtti. Görgünoğlu, parti bünyesinde resmi olamasa da sandık vazifelisi olarak vazife yaptığını söyledi.
"MAİLİ BEN GÖNDERDİM"
Ekrem İmamoğlu'na tehdit içerikli e-posta atılan adresin kendisine ilişkin olduğunu kabul eden kuşkulu, kendisini kamuoyundan tanıdığını anlattı. Bahse mevzu e-postayı şahsen kendisinin gönderdiğini ileri sürdü.
İmamoğlu'nun CHP'ye yakışmadığını ve ziyan vereceğini düşündüğü için bu türlü bir e-posta attığını kaydeden Tuna Görgünoğlu, İmamoğlu'nu yaklaşık bir yıldır eleştirdiğini, mevzu ile ilgili daha evvel CHP Genel Merkezi'ne e-posta gönderdiğini fakat tenkitlerinin hiçbir formda dikkate alınmadığını söyledi.
Görgünoğlu'nun el konulan tabletinde yeniden Ekrem İmamoğlu'na tehdit ve hakaret içerikli diğer e-postalar da gönderdi tespit edildi. Kuşkulu bu e-postaları da kendisinin attığını kabul etti.
TOPLUMSAL MEDYA HESAPLARI DA BELİRLENDİ
Ayrıyeten şüphelinin "@caesar tuna" adresli Twitter hesabını da kullandığı belirlendi. Bu adresten de İmamoğlu aleyhine çok sayıda paylaşım yapıldığı tespit edildi. Kuşkulu kelam konusu adresi bir yıldır kullandığını, belirlenen paylaşımları da kendisinin yaptığını itiraf etti.