iltasyazilim
FD Üye
Ekşi Kremli Köfte yapılışı
Malzemeler:
1 kg dana kıyması
4 dilim ekmek
12 su bardağı süt
1 su bardağı krem
12 limonun suyu
1 büyük baş soğan
50 gr tereyağı
2 yumurta
12 kg mantar
1 su bardağı un
12 demet dereotu
12 tatlı kaşığı tarhun
12 su bardağı sıvıyağ karabiber
tuzlu
Yapılışı:
Ekmeklerin kabuk kısımlarını çıkarıp süt ile ıslatın Soğanı kıyın Tavada 50 gr tereyağını eritip soğanları içine atın, saydamlaşıncaya değin orta ateşte kavurun ve ateşten alarak soğumaya bırakın
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın ve sarılarını bir parça çırpın Yumurtanın beyazlarını ise karbeyazoluncaya kadar çırpın ve bir kenara bırakın
Ekmekleri sıkarak sütten çıkarın Dereotunu temizleyip kıyın
Derin bir barbar kıymayı koyup içine kavrulmuş soğanları, çırpılmış yumurta sarılarını, ekmekleri, dereotunu, tarhunu, karabiberi ve tuzu koyarak tamamen yoğurun sonradan çırpılmış yumurta beyazını köfte harcına ekleyerek her yerde yoğurun ve küçük dairesel köfteler hazırlayın
Geniş bir tavada kalan tereyağının yarısını sıvıyağ ile kızdırın Hazırladığınız köfteleri una bulayın ve dargın yağda çevirerek kızartın
Kremin içine yarım limonun suyunu koyup bir çatalla hafifçe çırparak karıştırın ve bir kenara bırakın
Mantarları yıkayın ince ince dilimleyin
Köfteleri pişireceğiniz tencereye kalan tereyağını koyup kızdırın Mantarları içine atarak biraz çevirin Kızarmış köfteleri ve ekşi kremi mantarların üstüne ekleyip tuzunu ve karabiberini teftiş edin
Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını yarım kapatarak fazla hafif ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakın sonradan yanında patetes püresi ile servis yapın *
Malzemeler:
1 kg dana kıyması
4 dilim ekmek
12 su bardağı süt
1 su bardağı krem
12 limonun suyu
1 büyük baş soğan
50 gr tereyağı
2 yumurta
12 kg mantar
1 su bardağı un
12 demet dereotu
12 tatlı kaşığı tarhun
12 su bardağı sıvıyağ karabiber
tuzlu
Yapılışı:
Ekmeklerin kabuk kısımlarını çıkarıp süt ile ıslatın Soğanı kıyın Tavada 50 gr tereyağını eritip soğanları içine atın, saydamlaşıncaya değin orta ateşte kavurun ve ateşten alarak soğumaya bırakın
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın ve sarılarını bir parça çırpın Yumurtanın beyazlarını ise karbeyazoluncaya kadar çırpın ve bir kenara bırakın
Ekmekleri sıkarak sütten çıkarın Dereotunu temizleyip kıyın
Derin bir barbar kıymayı koyup içine kavrulmuş soğanları, çırpılmış yumurta sarılarını, ekmekleri, dereotunu, tarhunu, karabiberi ve tuzu koyarak tamamen yoğurun sonradan çırpılmış yumurta beyazını köfte harcına ekleyerek her yerde yoğurun ve küçük dairesel köfteler hazırlayın
Geniş bir tavada kalan tereyağının yarısını sıvıyağ ile kızdırın Hazırladığınız köfteleri una bulayın ve dargın yağda çevirerek kızartın
Kremin içine yarım limonun suyunu koyup bir çatalla hafifçe çırparak karıştırın ve bir kenara bırakın
Mantarları yıkayın ince ince dilimleyin
Köfteleri pişireceğiniz tencereye kalan tereyağını koyup kızdırın Mantarları içine atarak biraz çevirin Kızarmış köfteleri ve ekşi kremi mantarların üstüne ekleyip tuzunu ve karabiberini teftiş edin
Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını yarım kapatarak fazla hafif ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakın sonradan yanında patetes püresi ile servis yapın *