Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekşi Lahana Sauerkraut 27 Kkal 100 Gram

Ekşi Lahana Sauerkraut 27 Kkal 100 Gram

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Porsiyon*(300 gram): *Kkal*79,56;*Protein*4,72*gram;*Yağ*0,25 gram;*Karbonhidrat*20,41gram
Servis: 4 tane 800 ml’lik kavanoz (915 porsiyon)
Zaman: 15 dakika + 57 gün
lahananın kendi kendine fermantasyonu sağlıyor ve bu sebze inanılmaz faydalı yemeğe dönüşüyor Sadece et ve balık yerken vücudumuz çok yararlı vitamin B12 sintez edebiliyor, fakat bu şekilde bekletilmiş lahanada da üretilmiş oluyor ki bu et sevmeyen veya vejetaryen için çok önemli*

Ayrıca ekşi lahanayı hem olduğu gibi tüketebilirsiniz, hem başka yemeklere katarak nefis yemekler yapabilirsiniz Mesela garnitür, karışık salatalar, çorbalar, lahanalı börekler, raviolli, makarna vs hazırlamak mümkün

Hazırlaması son derece kolay, fakat bazı püf noktalar var, onları kenara atmayın!

Ekşi Lahana Sauerkraut 27 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler

*Beyaz lahana 1 tane (2 kg)
*Havuç 2 tane (250 gram)
*Kaya tuzu* 2 – 2, 5 yemek kaşığı (5060 gram)
*Ekstar olarak
*Kırmızı lahana 1 tane küçük (400 gram)
*Kimyon tohumu Dereotu tohumu 2 yemek kaşığı (10 gram)

Tuz oranı: 1 kg lahana için 1 tepesiz yemek kaşığı
Ekşi Lahana Sauerkraut 27 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Bu sefer önemli kurallardan başlamak istiyorum:
Kural 1: Lahana beyaz olmalı! Yani bazeı daha yeşil oluyor, onlar uygun değil Çünkü beyaz olanlarda su oranı daha yüksektir, bu bizim için çok önemli
Kural 2: Lahana başı ıssı olmalı! Yani tam top gibi değil, üzerine bastırmış gibi şeklinde
Kural 3: Bekletmek için çelik, emaye, porselen veya cam tencere kullanmalı! Sakın alüminyum, plastik ve başka materyaldan yapılmış canak kullanmayın, toksin tehlikesi var
Kural 4: Tencere kullandığımız malzemelerden boyut olarak daha büyük olması lazım! Mesela 2 kg lahana için 45 litrelik tecereyi seçin, yani bütün malzemeler koyduktan sonra, en az 5 parmak kadar boş alan olsun
Yapılışı:
Havucu rendeleyin Lahanayı ince kesin
¼ sebzelerin alıp ve 0, 5 yk tuzu üzerine atıp vıcıklayın Lahana suyu bırakına kadar (12 dakika) Doğru seçilmiş tencereye koyun, üzerine iyice bastırın
Ve kalan malzemeleri kullanarak 3 kez 2 Aşamasını yapın
Lahananın üzerine porselencam uygun ebatta tabağı yerleştirin ve üzerine 23 kg ağrılık koyun (sıvı ile doldurulmuş şişe veya temiz taş gayet uygun) İnce havlı ile üzerine bir kat sarın (hava geçermesi lazım)
Ve 57 gün dışarıda oda sıcaklıkta beklettin (İkinci günü bir kontrol edin, kendi suyu yukarıya çıkması lazım, eğer su lahanayı tamamen kapatmıyorsa, o zaman biraz soğuk su ilave edebilirsiniz
Daha sonra cam kavonozlara koyup üzerine kendi suyuyla lahanayı kapana kadar, kapaklarla kapatın ve buzdolabında saklayın Bu şekilde birkaç ay kadar kalabilir veya hemen afiyetle yiyenebilir
İşte bu kadar!!!
Servis yapmadan önce isterseniz fazla tuz gitsin diye biraz suda yıkayabilirsiniz
Şimdi size bazı salata kombinasyonlarını örneğiyim:
Ekşi lahana + yarım ay şeklinde ince kesilmiş soğan + kuru üzüm + çok az şeker + zeytinyağı
Ekşi lahana + yarım ay şeklinde ince kesilmiş soğan + rendelenmiş elma + kuru üzümyaban mersini + vişne + + zeytinyağı
Ekşi lahana + dilimlenmiş portakal + zeytinyağı
Ekşi lahana + haşlanmış patates + dilimlenmiş zeytin + ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan + zeytinyağı
Ekşi lahana + haşlanmış patates + haşlanmış pancar + ince kıyılmış taze veya kuru soğan + zeytinyağı
‘Vinegret’*
Bu tarifi özelikle anlatacağım ;)
Afiyet olsun!
*
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt