Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşi Maya Yapımı

Ekşi Maya Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ekşi Maya Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*3 çorba kaşığı kuru tarhana
*34 çorba kaşığı ev yoğurdu (kıvamına göre biraz daha eklenebilir)
*3 çorba kaşığı sıvı yağ

Ekşi Maya Yapımı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar özlenen köy ekmeği tarifinin mayası olan eksi maya yapımını vermek istiyorum özleyen herkes bu lezzeti yapmasını dilerim*Ekşi maya yapımı çok kolay bir iş ama mayalanacakmı acaba derdi var*Tarifine geçeyim*ilk önce yarım litrelik cam bir kavanozun içine bu saydığım malzemeleri koyup karıştırıyoruz kıvamı koyu kek hamuru gibi olacak ve daha sonra bu kavanozun üzerine tek kat ince bir peçete kapatıp kenarına lastik takıyoruz üzerinden hava alıp ekşimesi**için Sonra bu kavanozu sıcak olan bir yere koyuyoruz petek üzerine değil petek yanı olabilir arada evin içi soğuyorsa üzeri örtülebilir En az 10 gün en çok 20 gün içinde oluyor 2 gün sonra yarım çorba kasığı tarhana yarım çorba kasığı yoğurt koyup karıştırıyoruz*Ve günler geçtikçe sanki kenarları köpük köpük baloncuklar oluyor ben mayamı 10 gün tuttum ve harika bir ekmek oldu

858,496Konular
982,415Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt