iltasyazilim
FD Üye
Ekşi Mayalı Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo tam buğday un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket ekşi maya
*Ilık su
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
Ekşi Mayalı Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi Yapılışı
1
*Ekşi maya, tuz ılık suyla iyice karıştırılıp eritilir, un ilave edilir, ılık su ile birlikte yoğurulur, ılık su kontrollü bir şekilde konulur, ele yapışmayacak bir hamur elde edilinceye kadar iyice yoğurulur
*Uzun kek kalıbına hamur yerleştirilir
*Üzerine nemli bir bez örtülüp sarılır kabarması beklenir
*3 saat kadar kabarması beklenir, kabaran hamur 175 derecede 40 dakika pişirilir
*Fırından çıkardığınız ekmeğin üzerine birazcık su serpilir(ekmeğin kabuğunun çok sert olmaması için)
*Soğuyunca kalıptan çıkarılır afiyetle yenilir
*Yarım kilo tam buğday un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket ekşi maya
*Ilık su
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
Ekşi Mayalı Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi Yapılışı
1
*Ekşi maya, tuz ılık suyla iyice karıştırılıp eritilir, un ilave edilir, ılık su ile birlikte yoğurulur, ılık su kontrollü bir şekilde konulur, ele yapışmayacak bir hamur elde edilinceye kadar iyice yoğurulur
*Uzun kek kalıbına hamur yerleştirilir
*Üzerine nemli bir bez örtülüp sarılır kabarması beklenir
*3 saat kadar kabarması beklenir, kabaran hamur 175 derecede 40 dakika pişirilir
*Fırından çıkardığınız ekmeğin üzerine birazcık su serpilir(ekmeğin kabuğunun çok sert olmaması için)
*Soğuyunca kalıptan çıkarılır afiyetle yenilir