Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşi Soslu Patates Dilimleri Tarifi Resimli

Ekşi Soslu Patates Dilimleri Tarifi Resimli
0
125

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ekşi Soslu Patates Dilimleri Tarifi


Ekşi Soslu Patates Malzemeleri

350 gram küçük tepe patates
1 adet minik yükseklik soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
4 çorba kaşığı ekşi sos
(hazır şekilde satılmaktadır)
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı süt
13 çay kaşığı muskat rendesi
23 dal taze nane
23 dal maydanoz



Ekşi Soslu Patates Yapılışı

Yemeğimiizn yapımına Ilk Önce Kabuklarını soyduğunuz patatesleri dairesel ve ince dilimler halinde kestikten sonradan 5 dakika suda bekleterek başlayın Soğanı piyazlık şekilde kestikten sonra sıvıyağda soteleyin Tuzu ve karabiberi, ekşi sosu, sotelenen soğana ekleyerek karıştırın Yağlanmış fırın kabına bir sıra patates dilimi dizin Üzerine soğanlı sostan bir tedarik gezdirin Bir sıra daha patates ve soslu malzemeyi yerleştirdikten daha sonra son olarak üst sıraya kalan patatesleri yerleştirin bundan başka bambaşka bir kapta tereyağının 23ünü eritin İçine süt ve muskatı ekleyerek fırın kabındaki patateslerin üzerine gezdirin Kalan tereyağını eritmeden fırın kabının ortasına bırakın Fırın kabını folyo ile kapatarak 190 derecede 45 dakika pişirin Piştikten sonra folyoyu açıp 15 dakika daha patateslerin üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin Piştiğinde nane, maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek sosis, ızgara balık ya da et ili servis edin Afiyet Olsun *
 
858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt