iltasyazilim
FD Üye
Ekşili İç Katması ( Kilis’in ) Tarifi İçin Malzemeler
*4 – 5 çay bardağı ince bulgur ( simit )
*2 yemek kaşığı karışık salça
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
*1 limon
*1 su bardağı koruk ekşisi (varsa)
*10 ceviz ( isteğe bağlı )
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 adet soğan
*1 baş sarımsak
*2 yemek kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı )
*1 su bardağı su
*2 su bardağı kaynamış su
*Maydanoz
*1 çay barağı zeytin yağı
Ekşili İç Katması ( Kilis’in ) Tarifi Yapılışı
Simidimizi kabımıza alalım suyumuzu kaynatalım, o kaynayıncaya kadar ince kıyılmış soğan ve sarımsağı koyalım, simidimizin üzerine salça, karabiber ve tuzumuzu da ekleyelim suyumuzu da ekleyip bir karıştıralım ve üzerini kapatalım biraz dinlensin Dinlendikten sonra biraz yoğuralım, sonra 1 bardak su ekleyelim ekşi miktarı tercihinize kalmış biraz cıvık olacak eğer bir bardak su az gelirse kontrollü bir şekilde biraz daha ekleyelim bir bardak kadar Sulandırdıktan sonra kıyılmış cevizi koyalım ve servis kabımıza alalım sonra yağ miktarı size kalmış bir miktar yağ yakılır ,sonra pul biber ve kıyılmış ceviz eklenir ve üzerine konulur ve maydanozla süslenir Afiyet olsun ,
*4 – 5 çay bardağı ince bulgur ( simit )
*2 yemek kaşığı karışık salça
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
*1 limon
*1 su bardağı koruk ekşisi (varsa)
*10 ceviz ( isteğe bağlı )
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 adet soğan
*1 baş sarımsak
*2 yemek kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı )
*1 su bardağı su
*2 su bardağı kaynamış su
*Maydanoz
*1 çay barağı zeytin yağı
Ekşili İç Katması ( Kilis’in ) Tarifi Yapılışı
Simidimizi kabımıza alalım suyumuzu kaynatalım, o kaynayıncaya kadar ince kıyılmış soğan ve sarımsağı koyalım, simidimizin üzerine salça, karabiber ve tuzumuzu da ekleyelim suyumuzu da ekleyip bir karıştıralım ve üzerini kapatalım biraz dinlensin Dinlendikten sonra biraz yoğuralım, sonra 1 bardak su ekleyelim ekşi miktarı tercihinize kalmış biraz cıvık olacak eğer bir bardak su az gelirse kontrollü bir şekilde biraz daha ekleyelim bir bardak kadar Sulandırdıktan sonra kıyılmış cevizi koyalım ve servis kabımıza alalım sonra yağ miktarı size kalmış bir miktar yağ yakılır ,sonra pul biber ve kıyılmış ceviz eklenir ve üzerine konulur ve maydanozla süslenir Afiyet olsun ,