iltasyazilim
FD Üye
Ekşili Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg patlıcan
*Yarım paket tavuk göğsü
*1 soğan
*2 domates
*3 yeşil biber
*3 diş sarımsak
*1 kaşık biber salçası
*Kekik
*Karabiber
*Tuz
*Su
*Sumak ekşisi
Üzerine;
*Nane
*Kırmızı pul biber
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ekşili Karnıyarık Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar ilk kez tarif veriyorum inşallah beğenirsiniz?
1
*Geçelim tarife önce iç harcı tavuk göğsünü, soğanı, sarımsağı robottan geçirelim
*İçine salçasını karabiber, kekik, az tuz, biraz yağ koyalım ki kola şekil alsın, iyice karıştıralım içimiz hazır
*Patlıcanlar alacalı soyalım Patlıcan küçükse ikiye büyükse üçe bölelim Enine keselim ama aralarına iki üç kesik atalım
*Fazla bölmeden tavuk harcı yerleştirelim ve kazana dolma gibi düzelim
*En üste iri iri böldüğümüz domates ve biberleri koyalım
*Büyükçe bir tabak üzerlerine yerleştirin
*Ekşili suyunu ayarlayalım
*Üzerini geçsin Suyu ve ocağa verelim Pişme süresi değişebilir Genelde yaz patlıcan çabuk pişer
*Piştikten sonra en son üzerine naneli biberli yağ yakıp, dökelim Servise hazır afiyet olsun
*1 kg patlıcan
*Yarım paket tavuk göğsü
*1 soğan
*2 domates
*3 yeşil biber
*3 diş sarımsak
*1 kaşık biber salçası
*Kekik
*Karabiber
*Tuz
*Su
*Sumak ekşisi
Üzerine;
*Nane
*Kırmızı pul biber
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ekşili Karnıyarık Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar ilk kez tarif veriyorum inşallah beğenirsiniz?
1
*Geçelim tarife önce iç harcı tavuk göğsünü, soğanı, sarımsağı robottan geçirelim
*İçine salçasını karabiber, kekik, az tuz, biraz yağ koyalım ki kola şekil alsın, iyice karıştıralım içimiz hazır
*Patlıcanlar alacalı soyalım Patlıcan küçükse ikiye büyükse üçe bölelim Enine keselim ama aralarına iki üç kesik atalım
*Fazla bölmeden tavuk harcı yerleştirelim ve kazana dolma gibi düzelim
*En üste iri iri böldüğümüz domates ve biberleri koyalım
*Büyükçe bir tabak üzerlerine yerleştirin
*Ekşili suyunu ayarlayalım
*Üzerini geçsin Suyu ve ocağa verelim Pişme süresi değişebilir Genelde yaz patlıcan çabuk pişer
*Piştikten sonra en son üzerine naneli biberli yağ yakıp, dökelim Servise hazır afiyet olsun