iltasyazilim
FD Üye
Gereçler:1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı un
100 gr ıspanak
1 adet soğan
sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça(domatesiber karışık)
1 yemek kaşığı nar ya da
erik ekşisi Yapılışı:mercimekler 2 bardak su ile,hafif dişe dokunacak kadar haşlanırSoğuk su ile yıkanır ve süzülürAyrı bir yerde bulgur sıcak su ile biraz da tuz katılarak beklemeye bırakılırBulgur iyice yumuşayınca un ile yavaş yavaş yoğurulur Hamur kıvamına getirilirElde edilen hamurdan misket büyüklüğünde köfteler yapılır
Yemek pişirilecek tencerede soğan doğranarak kavrulurSalça ilave edilirTercihe göre su da ilave edildikten sonra(kaynayacak), mercimekler, ıspanak ve köfteler ilave edilirPişmesine yakın tuz ve nar ekşisi isteğe göre limon suyu da ilave edilirServis yapılır
Afiyet olsun
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı un
100 gr ıspanak
1 adet soğan
sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça(domatesiber karışık)
1 yemek kaşığı nar ya da
erik ekşisi Yapılışı:mercimekler 2 bardak su ile,hafif dişe dokunacak kadar haşlanırSoğuk su ile yıkanır ve süzülürAyrı bir yerde bulgur sıcak su ile biraz da tuz katılarak beklemeye bırakılırBulgur iyice yumuşayınca un ile yavaş yavaş yoğurulur Hamur kıvamına getirilirElde edilen hamurdan misket büyüklüğünde köfteler yapılır
Yemek pişirilecek tencerede soğan doğranarak kavrulurSalça ilave edilirTercihe göre su da ilave edildikten sonra(kaynayacak), mercimekler, ıspanak ve köfteler ilave edilirPişmesine yakın tuz ve nar ekşisi isteğe göre limon suyu da ilave edilirServis yapılır
Afiyet olsun