iltasyazilim
FD Üye
250 gram kıyma 1 adet patates 1 adet havuç Yarım kahve fincanı haşlanmış pirinç 6 su bardağı su 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım limon 3 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı un Tuz Karabiber Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Patates ve havuç küp küp kesilir Ayrı bir kapta un, yoğurt ve limon suyu çırpılır Kıyma, soğan rendesi ve yıkanmış pirinç tuz ve karabiber ile yoğurulur Köftelere misket büyüklüğünde şekil verilir ve una bulanır Tencereye yağ konularak patates ve havuç çok az sotelenir Suyu eklenerek kaynamaya bırakılır 10 dk kadar kaynayınca köfteler de eklenerek tekrardan kaynamaya bırakılır 10 dk köfteler de kaynayınca sıra terbiyesine gelir Terbiye içerisine tencerede kaynayan sudan konularak (kesilmemesi için) iyice karıştırılır ve çırpıcı yardımıyla bir elimizle döküp bir elimizle de çırpılır 1015 dk kadar pişip koyulaşınca hazır olur Ocaktan almadan tuzunu ekleyebilirsiniz
Afiyetler olsun
Patates ve havuç küp küp kesilir Ayrı bir kapta un, yoğurt ve limon suyu çırpılır Kıyma, soğan rendesi ve yıkanmış pirinç tuz ve karabiber ile yoğurulur Köftelere misket büyüklüğünde şekil verilir ve una bulanır Tencereye yağ konularak patates ve havuç çok az sotelenir Suyu eklenerek kaynamaya bırakılır 10 dk kadar kaynayınca köfteler de eklenerek tekrardan kaynamaya bırakılır 10 dk köfteler de kaynayınca sıra terbiyesine gelir Terbiye içerisine tencerede kaynayan sudan konularak (kesilmemesi için) iyice karıştırılır ve çırpıcı yardımıyla bir elimizle döküp bir elimizle de çırpılır 1015 dk kadar pişip koyulaşınca hazır olur Ocaktan almadan tuzunu ekleyebilirsiniz
Afiyetler olsun