iltasyazilim
FD Üye
Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
*Dolmalık patlıcan ve biber kurusu
*15 su bardağı tane sumak
İçi için;
*3 su bardağı pirinç
*2 büyük soğan
*4 sivri biber
*2 kırmızı biber
*Zeytinyağı
*2 yemek kaşığı salça
*Nane
*Karabiber
*Tuz
*Pul biber
Ekşili Kuru Dolma Tarifi Yapılışı Bir gece önceden sumağı küçük bir tencereye koyup üzerini 34 parmak geçecek kadar kaynar su ve tuz ekleyerek ıslatalım
Ertesi gün soğanı, biberleri ince doğrayıp yağda kavuralım Salçayı ve yıkadığımız pirinçleri ekleyelim, kavurmaya devam edelim Süzgeçle ıslatılmış tane sumakları süzelim Süzdüğümüz sumak ekşisini pirinçlerin hizasına gelene kadar tencereye boşaltalım Eklediğimiz suyu çekene kadar pirinçleri pişirelim ( dolmanın içi yarı pişmiş olacak ) Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım Soğuyunca bol nane, karabiber, pul biber ve tuz ekleyelim Harcımızı karıştıralım
Kuru biber ve patlıcanları kaynar suya atıp yaklaşık 10 dk Kevgir ile üzerlerine bastırarak haşlayalım ve bir süzgece alalım
Yumuşamış dolmalıklarımıza iç harcı koyup ağızlarını birbirine yapıştıralım ve tencereye dizelim Üzerine yağ gezdirip tabak kapadıktan sonra artan sumak ekşisini ilave edelim Geri kalan su miktarını normal su olarak ekleyelim yaklaşık 4550 dk orta ateşte pişirelim Afiyet olsun
*Dolmalık patlıcan ve biber kurusu
*15 su bardağı tane sumak
İçi için;
*3 su bardağı pirinç
*2 büyük soğan
*4 sivri biber
*2 kırmızı biber
*Zeytinyağı
*2 yemek kaşığı salça
*Nane
*Karabiber
*Tuz
*Pul biber
Ekşili Kuru Dolma Tarifi Yapılışı Bir gece önceden sumağı küçük bir tencereye koyup üzerini 34 parmak geçecek kadar kaynar su ve tuz ekleyerek ıslatalım
Ertesi gün soğanı, biberleri ince doğrayıp yağda kavuralım Salçayı ve yıkadığımız pirinçleri ekleyelim, kavurmaya devam edelim Süzgeçle ıslatılmış tane sumakları süzelim Süzdüğümüz sumak ekşisini pirinçlerin hizasına gelene kadar tencereye boşaltalım Eklediğimiz suyu çekene kadar pirinçleri pişirelim ( dolmanın içi yarı pişmiş olacak ) Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım Soğuyunca bol nane, karabiber, pul biber ve tuz ekleyelim Harcımızı karıştıralım
Kuru biber ve patlıcanları kaynar suya atıp yaklaşık 10 dk Kevgir ile üzerlerine bastırarak haşlayalım ve bir süzgece alalım
Yumuşamış dolmalıklarımıza iç harcı koyup ağızlarını birbirine yapıştıralım ve tencereye dizelim Üzerine yağ gezdirip tabak kapadıktan sonra artan sumak ekşisini ilave edelim Geri kalan su miktarını normal su olarak ekleyelim yaklaşık 4550 dk orta ateşte pişirelim Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.