Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşili Kuru Dolma

Ekşili Kuru Dolma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

*Dolmalık patlıcan ve biber kurusu
*15 su bardağı tane sumak

İçi için;


*3 su bardağı pirinç
*2 büyük soğan
*4 sivri biber
*2 kırmızı biber
*Zeytinyağı
*2 yemek kaşığı salça
*Nane
*Karabiber
*Tuz
*Pul biber

Ekşili Kuru Dolma Tarifi Yapılışı Bir gece önceden sumağı küçük bir tencereye koyup üzerini 34 parmak geçecek kadar kaynar su ve tuz ekleyerek ıslatalım
Ertesi gün soğanı, biberleri ince doğrayıp yağda kavuralım Salçayı ve yıkadığımız pirinçleri ekleyelim, kavurmaya devam edelim Süzgeçle ıslatılmış tane sumakları süzelim Süzdüğümüz sumak ekşisini pirinçlerin hizasına gelene kadar tencereye boşaltalım Eklediğimiz suyu çekene kadar pirinçleri pişirelim ( dolmanın içi yarı pişmiş olacak ) Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım Soğuyunca bol nane, karabiber, pul biber ve tuz ekleyelim Harcımızı karıştıralım
Kuru biber ve patlıcanları kaynar suya atıp yaklaşık 10 dk Kevgir ile üzerlerine bastırarak haşlayalım ve bir süzgece alalım
Yumuşamış dolmalıklarımıza iç harcı koyup ağızlarını birbirine yapıştıralım ve tencereye dizelim Üzerine yağ gezdirip tabak kapadıktan sonra artan sumak ekşisini ilave edelim Geri kalan su miktarını normal su olarak ekleyelim yaklaşık 4550 dk orta ateşte pişirelim Afiyet olsun
 
858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt