iltasyazilim
FD Üye
Resimli Ekşili Pilav Tarifi
Malzemeler
Yarım kg pilavlık bulgur 1 kg yoğurt 3 adet soğan 2 Demet ebegümeci 2 Demet maydanoz Birkaç dal taze nane 1 tatlı kaşığı kuru nane 4 adet taze soğan yarım paket margarin Yeteri kadar tuz 4 su bardağı su
Hazırlanışı
0,5 kg bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyunuz
2 Adet soğanı yemeklik doğrayınız
Tencereye ilave ediniz
1 Kilo yoğurtu sulandırıp, bulgura ekleyiniz ve bir taşım kaynatınız
2 Demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp tencereye ekleyiniz
Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatınız
Ufak bir tavanın içinde yarım paket margarini eritiniz
Kalan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşinceye dek kavurun ve pilavın üzerine dökünüz
En üste de kalan 1 demet kıyılmış maydanoz ve taze soğanı serpiştirip, servis yapabilirsiniz
*
Malzemeler
Yarım kg pilavlık bulgur 1 kg yoğurt 3 adet soğan 2 Demet ebegümeci 2 Demet maydanoz Birkaç dal taze nane 1 tatlı kaşığı kuru nane 4 adet taze soğan yarım paket margarin Yeteri kadar tuz 4 su bardağı su
Hazırlanışı
0,5 kg bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyunuz
2 Adet soğanı yemeklik doğrayınız
Tencereye ilave ediniz
1 Kilo yoğurtu sulandırıp, bulgura ekleyiniz ve bir taşım kaynatınız
2 Demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp tencereye ekleyiniz
Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatınız
Ufak bir tavanın içinde yarım paket margarini eritiniz
Kalan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşinceye dek kavurun ve pilavın üzerine dökünüz
En üste de kalan 1 demet kıyılmış maydanoz ve taze soğanı serpiştirip, servis yapabilirsiniz
*