iltasyazilim
FD Üye
5 kişilik Pişirme süresi 45 dakika Zorluk Derecesi 2
Malzeme
1 kg pırasa
4 adet soğan
4 adet domates
½ su bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Pırasaları iyice yıkayın ve dış kabuklarını ayıklayın Baş kısımlarını keserek 56 cm parçalar halinde doğrayın Daha sonra her parçayı ince ince kıyın
Pırasaları kaynar suda 15 dakika haşlayın
Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayın Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirin
Fındık büyüklüğünde doğradığınız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edin
Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyin
Son olarak tencereye bir çay bardağı su ilave ederek 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin
Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökün, üzerine ince ince kıyılmış maydanozları serperek servis yapın
Malzeme
1 kg pırasa
4 adet soğan
4 adet domates
½ su bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Pırasaları iyice yıkayın ve dış kabuklarını ayıklayın Baş kısımlarını keserek 56 cm parçalar halinde doğrayın Daha sonra her parçayı ince ince kıyın
Pırasaları kaynar suda 15 dakika haşlayın
Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayın Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirin
Fındık büyüklüğünde doğradığınız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edin
Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyin
Son olarak tencereye bir çay bardağı su ilave ederek 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin
Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökün, üzerine ince ince kıyılmış maydanozları serperek servis yapın