Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

EkŞİlİ Taraklik Tavasi

EkŞİlİ Taraklik Tavasi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
M a l z e m e l e r
1 kg açılmış pirzola et,
100 gr kuru soğan,
150 gr rendelenmiş domates,
250 gr domates,
50 gr yeşil biber,
50 gr domates salçası,
50 gr margarin yağ,
250 gr ayva, yarım çay bardağı nar pekmezi, yarım çay bardağı limon suyu,
10 gr pul biber, 10 gr Tuz
2 gr yedi türlü baharat ve karabiber, 4 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

Bir tencereye margarin yağı ve et konur ocağın altı yakılır Et biraz kavrulduktan sonra halka doğranmış soğan ilave edilir, soğan hafif pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır Karışıma 4 su bardağı su ilave edilir, tuzu atılır, kefi alınıp tencerenin kapağı kapatılır, ocağın altı kısılır Bir kaseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır Bu karışım etin üzerine aktarılır Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir Domates ve biberleri de doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika pişirilir Yemek servise hazırdır

NOT: Ayva, domates, biber pişmeye yakın ilave edilecek
 
858,496Konular
982,206Mesajlar
30,130Kullanıcılar
rüGarSon üye
Üst Alt