iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi:
Yarım adet tavuk göğüs eti
30 gram tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç
yarım adet orta boy havuç
1 adet küçük boy patates
yarım adet limon suyu
6 su bardağı su (bardak ölçüsü 200 ml)
23 dal ince doğranmış maydonoz
Yapılışı:
Tavuk eti iki su bardağı su ile haşlanırHaşlandıktan sonra suyu ayrılır ve et parçalanır Havuç ve patates küçük küçük kare kare doğranır
Orta boy bir tencerede yağ eritilir, un 12 dakika kavrulur, tavuk haşladığımız su ve diğer su içine katılır Pütürler kaldı ise blendr veya mikser ile çırpılır Su kaynadıktan sonra tavuk etleri, havuç ve patates parçaları , pirinç içine ilave edilir Ağız tadınıza göre tuz koyulur sebzeler pişinceye kadar arada karıştırarak pişirilir
Piştikten sonra yarım limon suyu ilave edilir İnce doğranmış maydonoz ile süslenir
Afiyet olsun
Yarım adet tavuk göğüs eti
30 gram tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç
yarım adet orta boy havuç
1 adet küçük boy patates
yarım adet limon suyu
6 su bardağı su (bardak ölçüsü 200 ml)
23 dal ince doğranmış maydonoz
Yapılışı:
Tavuk eti iki su bardağı su ile haşlanırHaşlandıktan sonra suyu ayrılır ve et parçalanır Havuç ve patates küçük küçük kare kare doğranır
Orta boy bir tencerede yağ eritilir, un 12 dakika kavrulur, tavuk haşladığımız su ve diğer su içine katılır Pütürler kaldı ise blendr veya mikser ile çırpılır Su kaynadıktan sonra tavuk etleri, havuç ve patates parçaları , pirinç içine ilave edilir Ağız tadınıza göre tuz koyulur sebzeler pişinceye kadar arada karıştırarak pişirilir
Piştikten sonra yarım limon suyu ilave edilir İnce doğranmış maydonoz ile süslenir
Afiyet olsun