Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşiyen Yoğurttan Pofidik Poğça

Ekşiyen Yoğurttan Pofidik Poğça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ekşiyen Yoğurttan Pofidik Poğça Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı yoğurt ( Ne kadar ekşi olursa okadar iyi)
*2 paket ınstant maya
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta ( 1 nin sarısı üzerlerine)
*4, 5 5 su bardağı un

Üzeri için:

*1 yumurta sarısı,
*Haşhaş veya susam veya çörekotu

İç malzemesi:

*Zeytin veya peynir veya kıymalı patatesli harç ( ne isterseniz koyabilirsiniz)

Ekşiyen Yoğurttan Pofidik Poğça Tarifi Yapılışı
Bugün mayalı poğaçaya yapmak için hazırlıklara başladım Dolapta süt kalmamış, yoğurdum da bayağı bir ekşimiş, bende şimdi sizlerle paylaşıcağım bu poğaçayı yapmaya karar verdim Öncelikle yoğurdu daha da ekşimesi için, maya ve şekerle karıştırıp 10 dk beklettim Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğurdum, yumuşak biraz cıvık bir hamur oldu ama ele yapışmıyor Üzerini streç filme örtüp fırının içine koydum ( hava serin olduğunda ben fırınımı kullanıyorum) mayalanması için 75 dereceye ayarladım 1 saat sonunda hamur okadar çok kabarmıştı ki kaptan dökülmeye başlamış Hemen şekil verip, iç malzemesini koydum ve tepsiye dizdim Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serptim 180 derecede üzeri nar gibi olana kadar pişirdim Tepsiye dizerken de aralarında boşluk bırakmayı unutmayın pişerkende kabarıyor Fırından çıkan poğaçaların üzerini ince bir bezle örttüm İnanın bu kadarını beklemiyordum Bütün samimiyetimle tavsiye ederim Dolapta kalan yoğurtlarınızı bu şekilde çok rahat değerlendirebilirsiniz Bugün 3 Günü ve ilk günkü gibi taptazeler

858,496Konular
981,827Mesajlar
29,874Kullanıcılar
rdmuSon üye
Üst Alt