iltasyazilim
FD Üye
Ekspress Patatesli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Bir adet Orta Boy Soğan
*iki adet Orta Boy Patates
*1, 5 kaşık Salça
*İsteğe bağlı Tuz
*2 Tutam kekik
*2 Çorba kaşığı sıvı yağ
*400 gr 1 teneke oluyor Penguen Haşlanmış Nohut (yada 2 su bardağı nohutu suda bekletin)
Ekspress Patatesli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Patatesleri küp küp keselim
Soğanları İsteğe bağlı doğrayın (Ben ince slim doğruyorum)
Tenceremize yağı alalım Orta ateşte yağ ısınınca soğanları atalım Pembeleşinceye kadar kavuralım
Patatesleri atalım 5 dk çevittirin
Daha sonra salçayı atıp 5 dk daha çevittirin
Daha sonra tenceremizdeki malzemeyi 3 parmak geçecek şekilde sıcak suyumuyuzu ilave edip karıştırıyoruz Tenceremizin kapağını kapatıyoruz
Daha sonra ara ara kontrol edin su buharlaşacak malzemeyi geçecek şekilde tekrar sıcak su ilave edip baharat ve tuzumuzu ilave edip tekrar karıştıralım
Tencerenin kapağını kapatınız 15 dk sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakalım
Benim tencerenin üzerinde düğmesi olduğundan düğmeyi açıp suyun buharlaşmasını sağlıyorum
Önemli ! Tencerenizin düğmesi yoksa kapağı aralık koyun yoksa yemeğiniz taşar
*Bir adet Orta Boy Soğan
*iki adet Orta Boy Patates
*1, 5 kaşık Salça
*İsteğe bağlı Tuz
*2 Tutam kekik
*2 Çorba kaşığı sıvı yağ
*400 gr 1 teneke oluyor Penguen Haşlanmış Nohut (yada 2 su bardağı nohutu suda bekletin)
Ekspress Patatesli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Patatesleri küp küp keselim
Soğanları İsteğe bağlı doğrayın (Ben ince slim doğruyorum)
Tenceremize yağı alalım Orta ateşte yağ ısınınca soğanları atalım Pembeleşinceye kadar kavuralım
Patatesleri atalım 5 dk çevittirin
Daha sonra salçayı atıp 5 dk daha çevittirin
Daha sonra tenceremizdeki malzemeyi 3 parmak geçecek şekilde sıcak suyumuyuzu ilave edip karıştırıyoruz Tenceremizin kapağını kapatıyoruz
Daha sonra ara ara kontrol edin su buharlaşacak malzemeyi geçecek şekilde tekrar sıcak su ilave edip baharat ve tuzumuzu ilave edip tekrar karıştıralım
Tencerenin kapağını kapatınız 15 dk sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakalım
Benim tencerenin üzerinde düğmesi olduğundan düğmeyi açıp suyun buharlaşmasını sağlıyorum
Önemli ! Tencerenizin düğmesi yoksa kapağı aralık koyun yoksa yemeğiniz taşar
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.