iltasyazilim
FD Üye
El Açma Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*7 su bardağı un
*2, 5 su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı yoğurt (üzerini ılık su ile karıştırarak 1 bardağa tamamla)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*500 gr kıyma
*3 adet büyük boy kuru soğan
*Tuz, pulbiber, dilediğiniz baharat
Yufka aralarına sürmek için;
*250 gr tereyağı veya margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
*2 yumurta sarısı
*Artan yağ
*Dilenirse susam, çörek otu
El Açma Bohça Börek Tarifi Yapılışı Unu, mayayı, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu karıştırın; ortasını açıp, sulu yoğurdu, sütü ve sıvı yağı koyun
Önce bir bardak ılık suyla yoğurmaya başlayın, yavaş yavaş ılık suyun gerisini de katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın Hamur elinize yapışacağından en son elinizi unlayarak hem elinizi temizleyin hemde hamuru toparlayın Hamuru kaptan çıkarın, kabın dibini hafif yağlayın, hamuru tekrar kabına bırakın, üzerini nemli bir bez ile örtüp kapatın Ilık bir yerde yarım saat kadar mayalansın
İç harç için kıyma ve soğanı yağda kavurun, baharatlarını katın
Tereyağını ve sıvı yağı birlikte ocakta eritip, karıştırın
Mayalanan hamuru 8 beze yapın Her dört beze bir tepsi için hazırlanacak; yani iki tepsi çıkacak
Bir bezeyi açın, her tarafını bolca yağlayın İkinci bezeyi de aynı büyüklükte açıp, ilk bezenin üzerine serin, yine üzerini bolca yağlayın Üçüncü ve dördüncü bezeleri de aynı büyüklükte açıp üst üste yağlayarak koyun Yani dört açılmış bezenin araları yağlanarak üst üste konacak Dördüncü bezeyi de açıp en üste bıraktıktan sonra onunda her tarafı yağlanacak
Bu dörtlünün iki ucunu katlayarak ortada birleştirin, üzerini yağlayın Üçüncü kenarı da ortaya getirip katlayın; dördüncü kenarı ise kutladığınız üçüncü kenarın üzerine kapatın
Bu katladığınız hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında kare veya dikdörtgen şeklinde açın Açılan hamuru küçük bohçalar istiyor iseniz bıçakla 25’e bölün; büyük bohçalar istiyor iseniz 20’ye bölün Böldüğünüz her bir karenin ortasına kıymalı harçtan koyup önce iki ucu üst üste gelmeyecek şekilde ortada ucuca birleştirin; sonra diğer iki ucu da aynı şekilde ucuca birleştirin Eğer birleşen kenarlar üst üste gelirse hamur çok kalın olur
Tüm bohçaları aynı şekilde yapıp birleşen taraf altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin İkinci dörtlü hamuru da yapıp ikinci tepsiye dizdikten sonra artan yağı iki yumurta sarısına karıştırıp, bohçaların üzerine sürün 180 derecede önceden ısınmış fırına verin Üzeri kızarınca böreğimiz hazırdır
Bu böreğin harcını kavurma ve bezelyehavuçpatates garnitürleri ile karıştırarak; yada tavuk ve kırmızı+yeşil biberi kavurarak ta hazırlayabilirsiniz, bu harçlara da çok yakışıyor Yine dilerseniz malzemeleri yarıya düşürüp sadece dört beze ile bir tepsi de yapabilirsiniz Tercih sizin
Afiyet olsun
*7 su bardağı un
*2, 5 su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı yoğurt (üzerini ılık su ile karıştırarak 1 bardağa tamamla)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*500 gr kıyma
*3 adet büyük boy kuru soğan
*Tuz, pulbiber, dilediğiniz baharat
Yufka aralarına sürmek için;
*250 gr tereyağı veya margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
*2 yumurta sarısı
*Artan yağ
*Dilenirse susam, çörek otu
El Açma Bohça Börek Tarifi Yapılışı Unu, mayayı, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu karıştırın; ortasını açıp, sulu yoğurdu, sütü ve sıvı yağı koyun
Önce bir bardak ılık suyla yoğurmaya başlayın, yavaş yavaş ılık suyun gerisini de katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın Hamur elinize yapışacağından en son elinizi unlayarak hem elinizi temizleyin hemde hamuru toparlayın Hamuru kaptan çıkarın, kabın dibini hafif yağlayın, hamuru tekrar kabına bırakın, üzerini nemli bir bez ile örtüp kapatın Ilık bir yerde yarım saat kadar mayalansın
İç harç için kıyma ve soğanı yağda kavurun, baharatlarını katın
Tereyağını ve sıvı yağı birlikte ocakta eritip, karıştırın
Mayalanan hamuru 8 beze yapın Her dört beze bir tepsi için hazırlanacak; yani iki tepsi çıkacak
Bir bezeyi açın, her tarafını bolca yağlayın İkinci bezeyi de aynı büyüklükte açıp, ilk bezenin üzerine serin, yine üzerini bolca yağlayın Üçüncü ve dördüncü bezeleri de aynı büyüklükte açıp üst üste yağlayarak koyun Yani dört açılmış bezenin araları yağlanarak üst üste konacak Dördüncü bezeyi de açıp en üste bıraktıktan sonra onunda her tarafı yağlanacak
Bu dörtlünün iki ucunu katlayarak ortada birleştirin, üzerini yağlayın Üçüncü kenarı da ortaya getirip katlayın; dördüncü kenarı ise kutladığınız üçüncü kenarın üzerine kapatın
Bu katladığınız hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında kare veya dikdörtgen şeklinde açın Açılan hamuru küçük bohçalar istiyor iseniz bıçakla 25’e bölün; büyük bohçalar istiyor iseniz 20’ye bölün Böldüğünüz her bir karenin ortasına kıymalı harçtan koyup önce iki ucu üst üste gelmeyecek şekilde ortada ucuca birleştirin; sonra diğer iki ucu da aynı şekilde ucuca birleştirin Eğer birleşen kenarlar üst üste gelirse hamur çok kalın olur
Tüm bohçaları aynı şekilde yapıp birleşen taraf altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin İkinci dörtlü hamuru da yapıp ikinci tepsiye dizdikten sonra artan yağı iki yumurta sarısına karıştırıp, bohçaların üzerine sürün 180 derecede önceden ısınmış fırına verin Üzeri kızarınca böreğimiz hazırdır
Bu böreğin harcını kavurma ve bezelyehavuçpatates garnitürleri ile karıştırarak; yada tavuk ve kırmızı+yeşil biberi kavurarak ta hazırlayabilirsiniz, bu harçlara da çok yakışıyor Yine dilerseniz malzemeleri yarıya düşürüp sadece dört beze ile bir tepsi de yapabilirsiniz Tercih sizin
Afiyet olsun