Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açma Börek

El Açma Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
El Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler

*555 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket katı yağ veya 1 çay bardağı sıvı yağ (Hamur aralarına sürmekte kullanılacak)

İç harcı için; (Ben patatesli yaptım siz dilediğiniz malzemeden yapabilirsiniz)


*2 büyük kuru soğan
*4 5 tanede patates
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım tatlı kaşığı kadar karabiber
*Yarım tatlı kaşığı kadar kırmızı biber
*Yarım tatlı kaşığı kadar da tuz

Üzeri iççin,


*Sıvı yağ veya katı yağ (erimiş)

El Açma Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle yağ hariç diğer 4 malzememizi yoğurma kabımızın içinde ele yapışmayacak çok da sert olmayacak bir hamur elde edelim ve 15 20 dk dinlendirelim Hamurumuz dinlenirken patateslerimizi ve soğanımızı rende yapıp yağını koyduğumuz tavada baharatlarını da ilave ederek biraz patatesleri söndürelim ve soğumaya bırakalım Hamurumuzu bezelere ayıralım benim yaptığım hamurdan 9 adet beze çıktı Ayırdığımız bezeyi sıvı yağ veya katı yağımızın (erimiş) yardımıyla enine boyuna olacak şekilde ince bir hamur elde edilecek şekilde yayalım, yırtılması önemli değil zaten dolanacak içerde kalacaktır Buna takılmayın açtığımız hamurun kenar kısmına u şekli olacak şekilde iç harcından koyalım ve dolamaya başlayıp şeklini verelim Üzerine sürmek içinde sadece yağ sürmeniz yeterli olacaktır 200 derecelik fırında 45 dakika kadar (alt üst kızarsın) pişirelim Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt