iltasyazilim
FD Üye
El Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler
*555 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket katı yağ veya 1 çay bardağı sıvı yağ (Hamur aralarına sürmekte kullanılacak)
İç harcı için; (Ben patatesli yaptım siz dilediğiniz malzemeden yapabilirsiniz)
*2 büyük kuru soğan
*4 5 tanede patates
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım tatlı kaşığı kadar karabiber
*Yarım tatlı kaşığı kadar kırmızı biber
*Yarım tatlı kaşığı kadar da tuz
Üzeri iççin,
*Sıvı yağ veya katı yağ (erimiş)
El Açma Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle yağ hariç diğer 4 malzememizi yoğurma kabımızın içinde ele yapışmayacak çok da sert olmayacak bir hamur elde edelim ve 15 20 dk dinlendirelim Hamurumuz dinlenirken patateslerimizi ve soğanımızı rende yapıp yağını koyduğumuz tavada baharatlarını da ilave ederek biraz patatesleri söndürelim ve soğumaya bırakalım Hamurumuzu bezelere ayıralım benim yaptığım hamurdan 9 adet beze çıktı Ayırdığımız bezeyi sıvı yağ veya katı yağımızın (erimiş) yardımıyla enine boyuna olacak şekilde ince bir hamur elde edilecek şekilde yayalım, yırtılması önemli değil zaten dolanacak içerde kalacaktır Buna takılmayın açtığımız hamurun kenar kısmına u şekli olacak şekilde iç harcından koyalım ve dolamaya başlayıp şeklini verelim Üzerine sürmek içinde sadece yağ sürmeniz yeterli olacaktır 200 derecelik fırında 45 dakika kadar (alt üst kızarsın) pişirelim Afiyet olsun
*555 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket katı yağ veya 1 çay bardağı sıvı yağ (Hamur aralarına sürmekte kullanılacak)
İç harcı için; (Ben patatesli yaptım siz dilediğiniz malzemeden yapabilirsiniz)
*2 büyük kuru soğan
*4 5 tanede patates
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım tatlı kaşığı kadar karabiber
*Yarım tatlı kaşığı kadar kırmızı biber
*Yarım tatlı kaşığı kadar da tuz
Üzeri iççin,
*Sıvı yağ veya katı yağ (erimiş)
El Açma Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle yağ hariç diğer 4 malzememizi yoğurma kabımızın içinde ele yapışmayacak çok da sert olmayacak bir hamur elde edelim ve 15 20 dk dinlendirelim Hamurumuz dinlenirken patateslerimizi ve soğanımızı rende yapıp yağını koyduğumuz tavada baharatlarını da ilave ederek biraz patatesleri söndürelim ve soğumaya bırakalım Hamurumuzu bezelere ayıralım benim yaptığım hamurdan 9 adet beze çıktı Ayırdığımız bezeyi sıvı yağ veya katı yağımızın (erimiş) yardımıyla enine boyuna olacak şekilde ince bir hamur elde edilecek şekilde yayalım, yırtılması önemli değil zaten dolanacak içerde kalacaktır Buna takılmayın açtığımız hamurun kenar kısmına u şekli olacak şekilde iç harcından koyalım ve dolamaya başlayıp şeklini verelim Üzerine sürmek içinde sadece yağ sürmeniz yeterli olacaktır 200 derecelik fırında 45 dakika kadar (alt üst kızarsın) pişirelim Afiyet olsun