Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açma Börek

El Açma Börek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
El Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;

*5 su bardağı un
*2 su bardağı su
*Tuz 1 5 tatlı kaşığı kadar yeterli olacaktır

İç harcı için;

*4 5 adet haşlanmış patates
*1 adet soğan
*Sıvıyağ
*Tuz
*Pulbiber

El Açma Börek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar Öncelikle iç harcı için patatesleri haşlıyoruz Haşlanmış patatesler ile diğer malzemeleri karıştıralım Hamuru yoğurmak için unu bir kaba alıyoruz Tuz ilave edip harmanlıyoruz Ortasını havuz gibi açıp suyu ekleyerek yoğurmaya başlayalım Ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz Un serpe serpe hamuru daire şeklinde açıyoruz İç harcını da koyup hamuru kapatıyoruz Tavada üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Piştikten sonra üzerine tereyağı sürdüm ben çok lezzetli oldu Tereyağı tercih etmek isteyenlerde kullanabilir Afiyet olsun ?

Similar threads

Kolay Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *3 su bardağı un *1 su bardağı ılık su *1 yemek kaşığı sirke *1 yemek kaşığı sıvı yağ *1 tatlı kaşığı tuz Hamura sürmek için; *75 gr tereyağ *1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ İç harç: *3 adet yemeklik doğranmış soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Kolay El Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *4,5 su bardağı un *1,5 su bardağı su *1 çay kaşığı tuz İç harcı için: *Size kalmış ben peynirli maydanozlu yaptım yağlamak için bol sıvı yağ Üzeri için; *Yumurta sarısı *1 yemek kaşığı sıvı yağ *Çörek otu Kolay El Açma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
El Açma Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *7 su bardağı un *2, 5 su bardağı ılık su *Yarım çay bardağı süt *Yarım çay bardağı yoğurt (üzerini ılık su ile karıştırarak 1 bardağa tamamla) *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 paket kabartma tozu *1 paket instant maya *1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
El Açması Nefis Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *1 kg dan 1*bardak eksik un *1 çay kaşığı kuru maya *Tuz *Ilık su Bezeleri açmak için; *Sıvı yağ İç harcı için; *5 adet Haşlanmış patates *3 adet Soğan *Karabiber *Toz kırmızıbiber *Tuz Sosu için; *1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *1 litre süt *1 paket instant maya *1 tatlı kaşığı tuz *Un Kat aralarına sürmek için ; *Tarin yağ İç harcı için; *3 patates *1 soğan *1 tutam maydanoz *Karabiber *Toz biber *Kimyon *Tuz Üzeri için; *1 yumurta Açma Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,913Kullanıcılar
DerieriSon üye
Üst Alt