iltasyazilim
FD Üye
El Açmalı Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;
*12 su bardağı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta akı
Ispanak için malzemeler ;
*2 kilo ıspanak
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 orta boy soğan
*2 su bardağı lor peyniri
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
El Açmalı Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
Unumuzu bir kaba alalım ortasını havuz şeklinde açalım sıvı yağını, yumurta akını, tuzu katalım suyla yoğuralım Yoğurduğum hamurun üzerine kapatıp dinlendiriyoruz geçelim ıspanağın pişirmesine Ispanakları güzelce yıkayalım süzüldükten sonra doğrayalım tencereye soğanımızı doğrayalım sıvı yağımızı katalım olacağa alıp kavuralım salçayı ekleyelim ıspanakları azar azar katıp karıştıralım Pul biberi, tuzunu, kara biberinide ekleyelim piştikten sonra ocağı kapatmadan lor peyniri de ekleyelim ben iki tepsi yaptım Hamuru 10 yumak yapıp açın 5 bir tepsiye 5 diğer tepsiye tepsiyi yağlayın açın her kata ıspanaklı iç harcı serpin 5 katta bıçak yardımıyla kesin kalan yumurta sarısını yoğurtla birazda sıvı yağla üzerine sürün daha sonra fırına atın yapanlara afiyet olsun hanımlar
*12 su bardağı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta akı
Ispanak için malzemeler ;
*2 kilo ıspanak
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 orta boy soğan
*2 su bardağı lor peyniri
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
El Açmalı Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
Unumuzu bir kaba alalım ortasını havuz şeklinde açalım sıvı yağını, yumurta akını, tuzu katalım suyla yoğuralım Yoğurduğum hamurun üzerine kapatıp dinlendiriyoruz geçelim ıspanağın pişirmesine Ispanakları güzelce yıkayalım süzüldükten sonra doğrayalım tencereye soğanımızı doğrayalım sıvı yağımızı katalım olacağa alıp kavuralım salçayı ekleyelim ıspanakları azar azar katıp karıştıralım Pul biberi, tuzunu, kara biberinide ekleyelim piştikten sonra ocağı kapatmadan lor peyniri de ekleyelim ben iki tepsi yaptım Hamuru 10 yumak yapıp açın 5 bir tepsiye 5 diğer tepsiye tepsiyi yağlayın açın her kata ıspanaklı iç harcı serpin 5 katta bıçak yardımıyla kesin kalan yumurta sarısını yoğurtla birazda sıvı yağla üzerine sürün daha sonra fırına atın yapanlara afiyet olsun hanımlar