iltasyazilim
FD Üye
El Açması 30 Katlı Kolay Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*Nişasta
Sosu:
*1 su bardağı yağ
*1 su bardağı süt
İç harç:
*Peynirli maydanozlu iç harç
El Açması 30 Katlı Kolay Börek Tarifi Yapılışı
1
*Sıvı yağ, süt, yumurta, tuz ve yoğurdumuzun yarısını kabımıza alıp karıştırıyoruz, kalan yoğurda kabartma tozumuzu ekleyip karıştırıp köpürmesini bekleyip, köpürünce kabımıza boşaltıp karıştırıyoruz
*Ardından aldığı kadar un koyup, kulak memesi kıvamında bir hamur yapıp 20 ya da 30 dakika bekletiyoruz
*Beklettikten sonra 30 bezeye ayırıp, her bezeyi nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralara nişasta serpiyoruz
*Tüm bezeler açıldıktan sonra 15 tanesini üst üste koyup hepsini birlikte tepsi büyüklüğünde açıyoruz
*Yağlanmış tepsimize serip üzerine hazırladığımız iç harcı döküyoruz
*Geri kalan 15 bezeyi de ayni şekilde tek seferde açıp büyüttükten sonra, iç harç sürdüğümuz katın üstüne seriyoruz
*Dilimleyip üzerine sosumuzu döküp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Not:15 bezeyi tek açıp büyütürken arkalı önlü açarsanız her kat eşit büyüklükte açılmış olur
*
*
*
*
*
*
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*Nişasta
Sosu:
*1 su bardağı yağ
*1 su bardağı süt
İç harç:
*Peynirli maydanozlu iç harç
El Açması 30 Katlı Kolay Börek Tarifi Yapılışı
1
*Sıvı yağ, süt, yumurta, tuz ve yoğurdumuzun yarısını kabımıza alıp karıştırıyoruz, kalan yoğurda kabartma tozumuzu ekleyip karıştırıp köpürmesini bekleyip, köpürünce kabımıza boşaltıp karıştırıyoruz
*Ardından aldığı kadar un koyup, kulak memesi kıvamında bir hamur yapıp 20 ya da 30 dakika bekletiyoruz
*Beklettikten sonra 30 bezeye ayırıp, her bezeyi nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralara nişasta serpiyoruz
*Tüm bezeler açıldıktan sonra 15 tanesini üst üste koyup hepsini birlikte tepsi büyüklüğünde açıyoruz
*Yağlanmış tepsimize serip üzerine hazırladığımız iç harcı döküyoruz
*Geri kalan 15 bezeyi de ayni şekilde tek seferde açıp büyüttükten sonra, iç harç sürdüğümuz katın üstüne seriyoruz
*Dilimleyip üzerine sosumuzu döküp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Not:15 bezeyi tek açıp büyütürken arkalı önlü açarsanız her kat eşit büyüklükte açılmış olur
*
*
*
*
*
*