iltasyazilim
FD Üye
El Açması Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiğince un
*50 gram* tereyağ
*1 çay bardağı zeytinyağ
İç Harcı:
*500 gram kıyma
*3 adet soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
El Açması Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz
*Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuruyoruz (Kulak memesi kıvamına gelinceye dek)
*Hamurumuzu yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz
*Hamur dinlendikten sonra 9 eşit parçaya bölüyoruz
*Tereyağ ve zeytin yağını eritiyoruz
*Her parçayı hazırladığımız tereyağ ve zeytinyağ ile el yardımı ile açıyoruz
*3 kat olacak şekilde hamurlarımızı birleştiriyoruz, birleştirdiğimiz hamurları tekrar erittiğimiz tereyağ ile el yardımıyla açıyoruz
*İç harcı hamura yayıyoruz
*Hamuru yuvarlayarak gül şeklinde sarıyoruz, ister büyük şekilde, isterseniz küçük gül böreği şeklinde de sarabilirsiniz
*180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiğince un
*50 gram* tereyağ
*1 çay bardağı zeytinyağ
İç Harcı:
*500 gram kıyma
*3 adet soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
El Açması Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz
*Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuruyoruz (Kulak memesi kıvamına gelinceye dek)
*Hamurumuzu yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz
*Hamur dinlendikten sonra 9 eşit parçaya bölüyoruz
*Tereyağ ve zeytin yağını eritiyoruz
*Her parçayı hazırladığımız tereyağ ve zeytinyağ ile el yardımı ile açıyoruz
*3 kat olacak şekilde hamurlarımızı birleştiriyoruz, birleştirdiğimiz hamurları tekrar erittiğimiz tereyağ ile el yardımıyla açıyoruz
*İç harcı hamura yayıyoruz
*Hamuru yuvarlayarak gül şeklinde sarıyoruz, ister büyük şekilde, isterseniz küçük gül böreği şeklinde de sarabilirsiniz
*180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun