iltasyazilim
FD Üye
El Açması Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Tuz
*Nişasta (açılırken kullanılacak );
İç Harcı için ;
*78 adet patates
*2 adet soğan
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
*Tuz
Üzeri için ;
*Yarım paket margarin
El Açması Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle patatesler haşlanır Ardından kabukları soyulur ve küp küp doğranır Soğanlar ocakta kavrulur Baharatlarla karıştırılır ve patatese eklenir Ardından hamur karılır 40 bezeye ayrılır Sonra tek tek küçük küçük açılır Ardından 20 tanesi üst üste nişastaya bulanır Ve yirmisi açılır Açılan yufka tepsiye yerleştirilir İç malzeme yayılır Ardından kalan 20 beze açılarak yine nişastaya bulanır ve açılır O da tepsinin üstünü kapatır Kare şeklinde kesilirek eritilen margarin eşit şekilde gezdirilir Ben yarım paket kullandım, çok yağlı seviyorsanız bir paket kullanın Lâkin bence gerek yok içinde yeterince yağ var Ve tepsi fırına verilir Fırınınıza göre zamanı siz ayarlayın Üzeri kızarınca fırından çıkarılır Âfiyetle inşâAllah
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Tuz
*Nişasta (açılırken kullanılacak );
İç Harcı için ;
*78 adet patates
*2 adet soğan
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
*Tuz
Üzeri için ;
*Yarım paket margarin
El Açması Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle patatesler haşlanır Ardından kabukları soyulur ve küp küp doğranır Soğanlar ocakta kavrulur Baharatlarla karıştırılır ve patatese eklenir Ardından hamur karılır 40 bezeye ayrılır Sonra tek tek küçük küçük açılır Ardından 20 tanesi üst üste nişastaya bulanır Ve yirmisi açılır Açılan yufka tepsiye yerleştirilir İç malzeme yayılır Ardından kalan 20 beze açılarak yine nişastaya bulanır ve açılır O da tepsinin üstünü kapatır Kare şeklinde kesilirek eritilen margarin eşit şekilde gezdirilir Ben yarım paket kullandım, çok yağlı seviyorsanız bir paket kullanın Lâkin bence gerek yok içinde yeterince yağ var Ve tepsi fırına verilir Fırınınıza göre zamanı siz ayarlayın Üzeri kızarınca fırından çıkarılır Âfiyetle inşâAllah