iltasyazilim
FD Üye
El Açması Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*5 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı su
*3 5 su bardağı toz şeker
*Yarım limon
Hamuru açmak için;
*1 su bardağı mısır nişastası
*1 paket tereyağı
*Ceviz içi
El Açması Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kaba hamur malzemelerini alıp kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuruyoruz ve üstünü kapatıp 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz Daha sonra küçük bezelere ayırıp teker teker merdane yada oklava yardımıyla nişasta döküp orta boylarda açıyoruz aralarına nişasta döküp 3 er tane üst üste koyup oklava ile kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve yağlanmış tepsiye seriyoruz içine bol ceviz ve erittiğimiz tereyağını serpiyoruz Bu işlem hamur bitene dek tekrarlanır en üst hamur katını koyduktan sonra isteğe bağlı kesiyoruz ve kalan tereyağını üzerine biraz daha tereyağı koyup erittikten sonra üzerine döküp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz ve 170 derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz diğer yandan da şerbet için derin bir tencereye su şekeri ve limonu koyup akışkan bir kıvam alana dek kaynatıyoruz ( baklavada şerbeti çok çok önemli ona dikkat edelim) fırından çıkardığımız sıcak baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökelim dinlendirdikten sonra üstünü antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*4 yumurta
*5 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı su
*3 5 su bardağı toz şeker
*Yarım limon
Hamuru açmak için;
*1 su bardağı mısır nişastası
*1 paket tereyağı
*Ceviz içi
El Açması Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kaba hamur malzemelerini alıp kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuruyoruz ve üstünü kapatıp 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz Daha sonra küçük bezelere ayırıp teker teker merdane yada oklava yardımıyla nişasta döküp orta boylarda açıyoruz aralarına nişasta döküp 3 er tane üst üste koyup oklava ile kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve yağlanmış tepsiye seriyoruz içine bol ceviz ve erittiğimiz tereyağını serpiyoruz Bu işlem hamur bitene dek tekrarlanır en üst hamur katını koyduktan sonra isteğe bağlı kesiyoruz ve kalan tereyağını üzerine biraz daha tereyağı koyup erittikten sonra üzerine döküp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz ve 170 derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz diğer yandan da şerbet için derin bir tencereye su şekeri ve limonu koyup akışkan bir kıvam alana dek kaynatıyoruz ( baklavada şerbeti çok çok önemli ona dikkat edelim) fırından çıkardığımız sıcak baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökelim dinlendirdikten sonra üstünü antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun