iltasyazilim
FD Üye
El Açması Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 kaşık yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 kaşık sirke
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 tane kabartma tozu aldığı kadar un
Şerbeti için
*3 ,5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 dilim limon
El Açması Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz Sonra unu ve bir kabartma tozunu da karıştırıp hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz 15 dk dinlendiriyoruz ve hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz Yuvarladığımız hamurları gazete okunacak kadar açıp bir kenarda biraz kurutuyoruz Diğer bezeleri de bu şekilde açıyoruz ve kuruyan hamurlar tepsiye parçalayarak diziyoruz Arasına 10 kat olduktan sonra cevizlerimizi koyuyoruzTekrar bi 10 kat yapıp arasına tekrar ceviz koyuyoruz ve son 10 katı koyup dilimliyoruz Üzerine erittiğimiz tereyağı döküp önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz piştiktikten sonra soğuması için bir kenara bırakıyoruz Şerbetimizi ocağa alıyoruz Şerbet kaynadıktan 20 dk sonra altını kapatıp 5 dk kadar bekledikten sonra soğuyan tatlının üzerine döküyoruz ve afiyet olsun diyoruz
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 kaşık yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 kaşık sirke
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 tane kabartma tozu aldığı kadar un
Şerbeti için
*3 ,5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 dilim limon
El Açması Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz Sonra unu ve bir kabartma tozunu da karıştırıp hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz 15 dk dinlendiriyoruz ve hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz Yuvarladığımız hamurları gazete okunacak kadar açıp bir kenarda biraz kurutuyoruz Diğer bezeleri de bu şekilde açıyoruz ve kuruyan hamurlar tepsiye parçalayarak diziyoruz Arasına 10 kat olduktan sonra cevizlerimizi koyuyoruzTekrar bi 10 kat yapıp arasına tekrar ceviz koyuyoruz ve son 10 katı koyup dilimliyoruz Üzerine erittiğimiz tereyağı döküp önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz piştiktikten sonra soğuması için bir kenara bırakıyoruz Şerbetimizi ocağa alıyoruz Şerbet kaynadıktan 20 dk sonra altını kapatıp 5 dk kadar bekledikten sonra soğuyan tatlının üzerine döküyoruz ve afiyet olsun diyoruz