Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Baklava

El Açması Baklava

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
El Açması Baklava Tarifi İçin Malzemeler

*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 kaşık yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 kaşık sirke
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 tane kabartma tozu aldığı kadar un

Şerbeti için


*3 ,5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 dilim limon

El Açması Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz Sonra unu ve bir kabartma tozunu da karıştırıp hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz 15 dk dinlendiriyoruz ve hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz Yuvarladığımız hamurları gazete okunacak kadar açıp bir kenarda biraz kurutuyoruz Diğer bezeleri de bu şekilde açıyoruz ve kuruyan hamurlar tepsiye parçalayarak diziyoruz Arasına 10 kat olduktan sonra cevizlerimizi koyuyoruzTekrar bi 10 kat yapıp arasına tekrar ceviz koyuyoruz ve son 10 katı koyup dilimliyoruz Üzerine erittiğimiz tereyağı döküp önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz piştiktikten sonra soğuması için bir kenara bırakıyoruz Şerbetimizi ocağa alıyoruz Şerbet kaynadıktan 20 dk sonra altını kapatıp 5 dk kadar bekledikten sonra soğuyan tatlının üzerine döküyoruz ve afiyet olsun diyoruz
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt